Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Tο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων


Από το πρωί κατακλυζόμαστε από τίτλους όπως δραματική συνεδρίαση του υπουργικού, κρίσιμες αποφάσεις, ο πρωθυπουργός να λέει ότι δε θα αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει, κι άλλα τέτοια.
Και ξαφνικά μαθαίνουμε από το υπουργικό συμβούλιο ότι θα ανακοινωθεί ένα πρώτο πακέτο αποκρατικοποιήσεων και μέτρων κι έπειτα από 10 ημέρες θα ξαναγίνει άλλο υπουργικό για να ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των υπουργών.
Μα καλά, μας κοροϊδεύουν εντελώς; Ο κόσμος χάνεται (ή μήπως όχι;) και αυτοί πάνε με τον αραμπά τους.
Εν πάση περιπτώσει, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων προβλέπει άμεσες ενέργειες για το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, τα λιμάνια, δηλαδή ΟΛΠ, ΟΛΘ, την ΕΥΑΘ, το 10% του ΟΤΕ, το καζίνο Πάρνηθας, την επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος.
Από εκεί κι έπειτα οι φόροι είναι οι γνωστοί. Δηλαδή φόροι στα αναψυκτικά, εξομοίωση του φόρου στα καύσιμα (θα παγώσουμε το χειμώνα), αύξηση έως και 20% στα τέλη κυκλοφορίας. Στην προσπάθεια για μείωση των δημόσιων δαπανών, θα κοπούν υπερωρίες, επιδόματα, θα μειωθούν οι μισθοί μέσω του ενιαίου μισθολογίου, θα μπει ΛΑΦΚΑ στις επικουρικές συντάξεις άμεσα (φτωχότεροι δηλαδή οι συνταξιούχοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου