Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προσφυγή κατά απόφασης της υπουργού Παιδείας


Για την εισαγωγή φοιτητών στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

Mε παραβίαση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα ισοδυναμεί η πρόσφατη απόφαση της υπουργού Παιδείας, με την οποία απαγορεύεται για εφέτος η εισαγωγή φοιτητών στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αναφέρεται σε προσφυγή που κατατέθηκε για το θέμα αυτό στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την προσφυγή υπογράφουν οι γονείς μαθήτριας που έδωσε πανελλαδικές και μία ακόμη απόφοιτη λυκείου που συμμετείχε στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ επισημαίνοντας ότι η επίμαχη απόφαση θα οδηγήσει σταδιακά στο κλείσιμο του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού τμήματος.

Με την απαγόρευση της εισαγωγής φοιτητών, όπως λένε οι προσφεύγοντες, στερείται η δυνατότητα το πανεπιστήμιο να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Και συμπληρώνουν ότι η δημοσίευση της επίμαχης απόφασης στο ίντερνετ και όχι στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς να προηγηθεί η διατύπωση μη δεσμευτικής γνώμης από τη συγκεκριμένη Σχολή συνιστά παραβίαση της πλήρους αυτοδιοίκησης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου