Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να προετοιμάζονται για τη μεταπαπανδρεική εποχή


Έντονη (υπόγεια) κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ. Έχουν αρχίσει ήδη να συγκροτούνται ομάδες και συμμαχίες, οι οποίες είναι ακόμα στα σπάργανα. Όλοι τους θεωρούν τον Γ.Παπανδρέου καμένο χαρτί  που θα προσπαθήσει να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί από την τετραετή του θητεία, καθώς δεν πρόκειται να ξαναδεί άλλη.
Ακόμα και κάποιοι από τους «κηπουρούς» του,   (έτσι τους αποκαλούν τελευταία μετά την ατάκα του Γ. Φλωρίδη) που γλυκάθηκαν από την εξουσία και θέλουν να παραμείνουν στην πολιτική και στη μεταπαπανδρεική εποχή, σπεύδουν να συμμαχήσουν ακόμα και με τον (εσωκομματικό) εχθρό.
Πιο ζωηροί απ’ όλους είναι οι ανανεωμένοι εκσυγχρονιστές οι οποίοι τελευταία οργανώνουν δείπνα και μυστικές συναντήσεις. Πρόκειται για σκληροπυρηνική ομάδα εκσυγχρονιστών, με νεοφιλελεύθερες επιρροές που θαυμάζουν τον Κώστα Σημίτη και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, με τους οποίους ορισμένοι διατηρούν επαφή.  Ως φυσικός ηγέτης της ομάδας –που είναι απαλλαγμένη από πολλά εκσυγχρονιστικά βαρίδια του παρελθόντος- φέρεται (σύμφωνα με φήμες) ο Γ. Φλωρίδης. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εδώ και λίγες μέρες είναι ένα από τα θέματα συζητήσεων και ψιθύρων.
Η προηγούμενη τάση είναι η πιο οργανωμένη και συγκροτημένη. Υπάρχει και μια άλλη τάση, η οποία αναζητεί απεγνωσμένα έναν …. “αντιμνημονιακό” ηγέτη. Κάποιον δηλαδή που να έχει ηγετικό ανάστημα και να μην έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με το Μνημόνιο και την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου