Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στο Συγκρότημα του Φαλήρου, έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια


Τόσο πολύ τους ενοχλεί ο Σαμαράς;

Ορισμένοι εκεί στο Συγκρότημα του Φαλήρου, έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια.  Θα βλέπει η Ελένη Βλάχου πως κατάντησαν την εφημερίδα της και θα μετανιώνει που δεν την έκλεισε!
Γιατί η «Καθημερινή» ήταν κάποτε μια  εφημερίδα ταυτόσημη με την αλήθεια και την αντικειμενικότητα. Τώρα διακινεί σενάρια.
Υπέπεσε  στην αντίληψή μου, ένα άρθρο του κ. Καλλίτση με τίτλο «Η δεύτερη πρόκληση του κ. Σαμαρά».
Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Παλαιότερα τον διάβαζα στην «Ημερησία» του  κ. Μπόμπολα να εξυμνεί τον εκσυγχρονισμό του κ. Σημίτη (είναι φουλ “Σημιτικός” και εκσυγχρονιστής, ως λέγεται, όπως άλλωστε και αρκετοί άλλοι προερχόμενοι από το ΚΚΕ), μετά  έμαθα ότι πήγε στο ΕΘΝΟΣ για να καταλήξει στο  Φάληρο.
Κατ΄αρχήν,  υπάρχει ένα …μικρό θέμα ….ηθικής τάξεως. Ο  κ. Καλλίτσης είναι Σύμβουλος Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (η οποία διοίκηση διορίζεται από την Κυβέρνηση) και μέλος του  ΔΣ του Αθήνα 984, όπου υποδείχθηκε  από την παράταξη του κ. Καμίνη. Θεωρεί, ότι μπορεί να καταφέρεται εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ. με τον τρόπο που το κάνει στο χθεσινό του άρθρο;
Τι μας λέει στο άρθρο του ο πολυπράγμων κ. Καλλίτσης.
Πρώτον, αμφισβητεί την διαδικασία εκλογής του κ. Σαμαρά. Εξελέγη, γράφει,  Πρόεδρος της ΝΔ,  από τους ψηφοφόρους της ….«Πολιτικής Άνοιξης και του ΚΕΠ!»  Δηλαδή, οι 860,000 χιλιάδες ψηφοφόροι, που πλημμύρισαν τα εκλογικά κέντρα  δεν είχαν καμιά σχέση με τη Ν.Δ. ! Και πως το ξέρει αυτό ο κ. Καλλίτσης; Έκανε face control  στην είσοδο, ή ζητούσε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης;
Θα προτείνω στη Ν.Δ., την επομένη φορά που θα έχει ….εσωκομματικές εκλογές,  να τις αναθέσει στον κ. Καλλίτση. Για να βγάλει τον αρχηγό της αρεσκείας του. Για να μη του μείνει ….απωθημένο!
Η αναφορά  αυτή  σε μια  διαδικασία, την οποία δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν ούτε οι χαμένοι των εκλογών, είναι άκρως προσβλητική και για τους οπαδούς και για το κόμμα.
Δεύτερον, ο κ. Καλλίτσης επικρίνει τον κ. Σαμαρά διότι με την πολιτική του, εμποδίζει τη …μεταρρύθμιση! Το μάθαμε και αυτό! Ώστε το Μνημόνιο αποτελεί …..μεταρρύθμιση! Βέβαια, με την ανεργία στο 15%, τον πληθωρισμό στο 4%, την ύφεση 4,5%, το χρέος στο 150%, το  έλλειμμα στο 10%, τα spreads  στις 1400 μονάδες και το χρηματιστήριο στις 1300,ωραία μεταρρύθμιση κάνει η κυβέρνηση: Μάλλον  το μνημόνιο έφερε την ….απορρύθμισης της οικονομίας και της  ελληνικής κοινωνίας.  Δεν τα  βλέπει αυτά ο κ. Καλλίτσης; Δεν παρακολουθεί τι γίνεται κάθε βράδυ  στο Σύνταγμα;  Ενθουσιασμένοι από τη …μεταρρύθμιση, που συντελείται είναι όλοι αυτοί, ή οπαδοί της Πολιτικής Ανοιξης και του ΚΕΠ; Ελπίζω να τον καλέσουν στο LSE  να διδάσκει ….οικονομικά!
Τρίτον, ο κ. Καλλίτσης, το λέει ευθέως, ότι στη  Ν.Δ μελετούν σενάρια καταστροφής. Η καταγγελία είναι σοβαρή. Υπάρχει ελληνικό κόμμα που μελετά σενάρια καταστροφής της χώρας; Δηλαδή και το ΚΚΕ που αντιτίθεται στο Μνημόνιο …επιδιώκει την καταστροφή της χώρας; Κατά τη λογική του κ. Καλλίτση, όποιος αντιτίθεται στο Μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή! Φοβερό επιχείρημα!
Είναι δυνατόν δημοσιογράφος, σοβαρής (υποτίθεται εφημερίδας), να γράφει τέτοια πράγματα;  Δεν  πανικοβάλλει τον κόσμο; Δεν δημιουργεί αναστάτωση στις αγορές;
Αν ο κ. Καλλίτσης έχει στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραφόμενά του, οφείλει να τα αποκαλύψει δημοσίως, ειδάλλως  δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα πούμε ποιός πρέπει να ασχοληθεί με τα γραφόμενά του.
Μήπως πρέπει να τον  καλέσουν στη Βουλή  για να  αποκαλύψει αυτά τα καταστροφικά σενάρια που εξυφαίνονται από τη Ν.Δ.; Μήπως κάποιος εισαγγελέας; Δηλαδή τι παραπάνω είπε εκείνος ο δυστυχής τορναδόρος από την Κρήτη;
Εκτός και αν ο κ.  Καλλίτσης,  θωρεί σενάριο καταστροφής τη πρόταση του  Ζαππείου; Μα ακόμα και η εφημερίδα του, υποδέχθηκε θετικά τις προτάσεις του κ. Σαμαρά; Από πού ενημερώνεται ο κ. Καλλίτσης; Απ’ ευθείας από τον κ. Καρχιμάκη;
Αν η πρόταση της Ν.Δ. είναι καταστροφική, τότε γιατί η τρόϊκα ανεβοκατεβαίνει στη Συγγρού για ενημέρωση; Γιατί τα  κυβερνητικά στελέχη, προτείνουν στον  κ. Παπακωνσταντίνου να υιοθετήσει τις προτάσεις του Σαμαρά; Γιατί ο ίδιος ο κ . Παπανδρέου στην ομιλία του στον ΣΕΒ αναφέρθηκε σε 10  προτάσεις που θα μπορούσε να υλοποιήσει; Ξέρω, οι γενίτσαροι είναι φανατικότεροι των originals!
Αναρωτιόμουν γιατί ανησυχεί τόσο πολύ ο κ. Καλλίτσης από την  άρνηση του Σαμαρά να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο: «“Τον Ιούλιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να βρουν μόνο ένα μέρος του μισθού τους. Τα μέσα ενημέρωσης να πάθουν στερητικό σύνδρομο λόγω μηδενισμού της κρατικής διαφήμισης. Οι επιχειρήσεις να νοσταλγήσουν τις ημέρες που μπορούσαν, έστω, να προσδοκούν σε κάποια επιστροφή ΦΠΑ”
Ποιος ευθύνεται που φτάσαμε σ’ αυτήν την κατάσταση; Οι  δημόσιοι υπάλληλοι, ούτως ή άλλως,  θα έχουν μικρότερο  μισθό  γιατί ένα μέρος θα τον κόψει το ενιαίο μισθολόγιο! Ένα  άλλο, η αυξημένη παρακράτηση, λόγω  την μείωσης του αφορολόγητου!   Έργα του μνημονίου είναι αυτά, αλλά, είπαμε, το μνημόνιο αποτελεί …μεταρρύθμιση! Μάλλον τον κ. Καλλίτση ή δεν τον  αγγίζουν οι περικοπές, ή θα ζεί σε άλλη χώρα!
Όμως το ζουμί βρίσκεται άλλού: ο κ. Καλλίτσης εκφράζει την αγωνία των αφεντικών του για τη μειωμένη κρατική διαφήμιση! Βλέπετε πέρασε ο καιρός που η Εθνική, ας πούμε  για παράδειγμα, μοίραζε αφειδώς χρήματα!
Στη συνέχεια ο  κ. Καλλίτσης δεν παραλείπει να δώσει και οδηγίες …προς τον κ. Παπανδρέου: τον καλεί να υπερβεί τα κομματικά κατεστημένα και να επιλέξει τους αρίστους! Δηλαδή,  μέχρι σήμερα επιλέγει ….κομματικούς  και …αχρήστους; Και εγώ που νόμιζα ότι εξελέγησαν με τη διαδικασία του opengov!  Και γιατί δεν έκανε αυτήν υπέρβαση νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου, αλλά  περίμενε να φτάσουμε να «ξύνουμε την θύρα της πτώχευσης»;
Όμως ο κ. Καλλίτσης, προχωράει και παραπέρα: Υποδεικνύει  στον πρωθυπουργό και ποιους να διαλέξει:  «τεχνοκράτες που έχουν αίσθηση της πολιτικής και πολιτικούς με σύγχρονες προδιαγραφές»!!  Μήπως έχει κάποια εταιρεία ….επιλογής προσωπικού;  Μήπως, φωτογραφίζει τον προϊστάμενό του, εννοώ τον κ. Ταμβακάκη  ή αυτοπροτείνεται ο ίδιος; Γιατί αν είναι για τον ίδιο, να την κάνουμε την υπέρβαση και να τον στηρίξουμε !!! Τόσα χρόνια ..σύμβουλος,  κάτι θα έμαθε!!
Όμως, κύριε Καλλίτση, …καταστροφή το Ζάππειο, αλλά το …κλέψατε το …συνθηματάκι! «Επανεκκίνηση»  ήταν η λέξη κλειδί που χρησιμοποίησε ο Σαμαράς στο Ζάππειο, αν το παρακολουθήσατε! Προτείνετε στον κ. Παπανδρέου να κάνει …επανεκκίνηση; Δηλαδή μέχρι τώρα ήταν στο …νεκρό ή μας πήγαινε με την …όπισθεν;
Και κλείνει …ποιητικά το άρθρο του ο κ. Καλλίτσης: «η  χώρα δεν θα αφεθεί, σαν γέρικο κάρο που κατρακυλά και αποσυντίθεται σε επικίνδυνη κατηφόρα. Αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι – έστω, πλην Λακεδαιμονίων».
Σας ….συλλαμβάνω πάλι να κάνετε μια μικρή λογοκλοπή:  το «γέρικο κάρο», μάλλον παραπέμπει στο εξαιρετικό τραγούδι του Λ. Παπαδόπουλου που μελοποίησε ο Σ. Ξαρχάκος «το απομεσήμερο έμοιαζε να στέκει, σαν αμάξι γέρικο στην ανηφοριά». Λεπτομέρειες θα πείτε, ε;
Επί της ουσίας τώρα: Με ευθύνη ποίων αποσυντίθεται η  χώρα και βρίσκεται σε επικίνδυνη κατηφόρα;
Ποιος κυβερνάει τη  χώρα εδώ και 18 μήνες;
Ποιος παρέλαβε τα spreads  στις 140 μονάδες και τα έφτασε στις 1400;
Ποιος κορόιδεψε τον ελληνικό λαό με το «λεφτά υπάρχουν».
Τέλος, ποιος εμπόδισε τον κ. Παπανδρέου να κυβερνήσει αποτελεσματικά ώστε να μη βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με την χρεοκοπία;
Και μια τελευταία ερώτηση: Αφού καταλογίζετε τόσα αρνητικά στον Σαμαρά, είναι δυνατόν να τον καλείτε να στηρίξει τον κ. Παπανδρέου.
Λυπούμαι, ειλικρινώς, για αυτό το άρθρο του κ. Καλλίτση, αλλά «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»


ΥΓ. Αν ενθυμούμαι καλά το όνομα του κ. Καλλίτση είχε ακουστεί για τα ψηφοδέλτια του 2007 αφού, επίσης όπως λέγεται, γνωρίζει καλά και την οικογένεια Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου