Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αναβλήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ !


Πολιτικό συμβούλιο είχε προγραμματίσει το ΠΑΣΟΚ για το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου ο πρωθυπουργός να εξηγήσει την αναγκαιότητα του νέου Μνημονίου με τα πολύ σκληρά μέτρα. Ομως, αίφνης, το Πολιτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας και στη θέση του ο πρωθυπουργός δέχεται κορυφαίους υπουργούς για… ανταλλαγή απόψεων. Μάλιστα, από το πρωί και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι κλεισμένος στο γραφείο του από το πρωί και δε μιλιέται.
Αν και θεωρείται δεδομένη η χορήγηση της 5ης δόσης, εντούτοις στην κυβέρνηση βρίσκονται σε κατάσταση έντονης ανησυχίας. Βασική αιτία είναι η αδυναμία της να περάσει τα μέτρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεκάδες βουλευτές είναι ανάστατοι με τις διαρροές για μέτρα που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα.
Στο Μαξίμου φοβούνται δύο πράγματα, εξ’ ου και οι συσκέψεις με κορυφαία στελέχη:
Το ένα είναι η φόβος ανταρσίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι βουλευτές δηλαδή να αρχίσουν να λένε φωναχτά αυτά που λένε στα σπίτια τους ή στα μυστικά τραπέζια που έχουν πάρει τελευταία τη μορφή μόδας. Μπορεί οι συναθροίσεις βουλευτών να μη σημαίνουν τίποτε μπορεί όμως και να “τρώνε” τον πρωθυπουργό.
Το δεύτερο είναι η έκφραση λαϊκής οργής όπως αυτή αποτυπώνεται στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και όλη την Ελλάδα. Φοβάται η κυβέρνηση μήπως γίνουν ακόμη περισσότερες κι ακόμη μαζικότερες και η αποδοκιμασία αυτή γενικευτεί σε όλο τον πληθυσμό.
Οπως και να έχει, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται μπροστά από ένα κρίσιμο δίλημμα. Πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό και σε τι εύρος. Πιθανότατα να γίνει μετά την 6η Ιουνίου και την έκτακτη σύνοδο του Γιουρογκρούπ όπου θα κλειδώσει η δόση του δανείου. Μέχρι τότε, όμως, θα βλέπουμε πανικόβλητους υπουργούς και ένα χαμένο στη μετάφραση πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου