Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ιρλανδία προς Ε.Ε.: Δεν αυξάνουμε τη φορολογία που να κτυπιόσαστε.!




Η ιρλανδική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αυξήσει τον πάρα πολύ χαμηλό φόρο που επιβάλλει στις επιχειρήσεις παρά τις γαλλικές και γερμανικές πιέσεις, ακόμα κι αν...
αυτό τελικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο τα επιτόκια του δανεισμού του Δουβλίνου από την ευρωζώνη, υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός των Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.
«Δεν θα αλλάξουμε άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα», υπογράμμισε ο κ. Νούναν, ο οποίος στο περιθώριο των εκδηλώσεων στο Παρίσι για τα 50 έτη του... Οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) συνομίλησε με την γαλλίδα συνάδελφό του -κι υποψήφια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ- κ. Κριστίν Λαγκάρντ.
Ερωτηθείς εάν σημειώνεται πρόοδος σε σχέση με τη γαλλική θέση για τον φόρο στις επιχειρήσεις, ο κ. Νούναν απάντησε: «εμείς νομίζουμε ότι όταν εξηγούμε τα πράγματα σε εχέφρονες ανθρώπους, αυτοί ανταποκρίνονται. . . νοιώθω να εκδηλώνεται μεγαλύτερη κατανόηση της θέσης» αυτής, είπε.
Ο Νούναν αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη για πότε το Δουβλίνο θα μπορέσει δανειστεί με επιτόκιο χαμηλότερο από το 5,9% από τη 17μελή ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου