Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ο εκβιασμός δεν πέρασε, τα κεφάλια έξω



Ο Αντώνης άντεξε στις πιέσεις. Ο Αλέξης τα ’ριξε. Ο ΛΑ(Γ)ΟΣ κούνησε τη φτέρη – κακό του κεφαλιού του. Η Παπαρήγα τα ’χει με τον καπιταλισμό (και όχι με τον Γιώργο).
Το χαρτί του εκβιασμού έπεσε στο τραπέζι όταν ο Παπακωνσταντίνου ξαναείπε ότι έχει λεφτά μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Και τώρα αρχίζουν να το παίρνουν πίσω. Ήδη η πίεση από το εξωτερικό για εσωτερική συναίνεση αμβλύνεται, γιατί δεν είναι όλοι με όσους ελπίζουν ότι θα βγάλουν λεφτά με την χρεοκοπία μας.
Ο Ομπάμα στους G8 είπε ότι προσφέρει απλόχερη στήριξη στις χώρες της ευρωζώνης, για τον χειρισμό της κρίσης χρέους της Ελλάδας και ήδη οι Ευρωπαίοι διαπιστώνουν ότι δίνει απλόχερη πολιτική στήριξη στην Ελλάδα και σε όσους δεν κερδοσκοπούν από την χρεοκοπία της.
Στην ίδια γραμμή και ο Σαρκοζί –”Εάν αναδιάρθρωση σημαίνει ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα εξοφλήσει τα χρέη του, τότε η λέξη δεν θα ανήκει στο γαλλικό λεξιλόγιο. Είναι σαφές, απλό, καθαρό“, υπογράμμισε, μετά τη σύνοδο κορυφής του G8 στο Ντοβίλ ο πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε: “Το σπουδαίο είναι ότι θα υπερασπιστούμε και θα υποστηρίξουμε το ευρώ και την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Δεν θα υποχωρήσουμε καθόλου σ’ αυτό το πεδίο της αξιοπιστίας“.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που μας έλεγε ότι καταβολή της επόμενης δόσης από το ΔΝΤ είναι αμφίβολη, τώρα λέει ότι δεν είπε τίποτε φοβερό, αλλά απλώς ότι «σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ, η καταβολή μπορεί να γίνει μόνο εάν η αναχρηματοδότηση για περίοδο 12 μηνών είναι εγγυημένη. Είναι δεδομένο, όχι σχόλιο».
Και ο προσωρινός αντικαταστάτης επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζον Λίπσκι δηλώνει στο CNBC ότι οι συζητήσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται όσον αφορά την επόμενη δόση του δανείου της Ελλάδας και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή της επόμενης δόσης. «Έχουμε σε εξέλιξη με τις ελληνικές αρχές ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από τους ευρωπαίους συνεργάτες μας και αυτό το πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνει καμία αναδιάρθρωση ή οτιδήποτε τέτοιο», ξεκαθαρίζει.
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας, Νουτ Βέλινκ, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ θα αλλάξει τη τοποθέτηση, και θα ξεμπλοκάρει την 5η δόση.
Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, τέλος, χαρακτηρίζει στο διεθνές πρακτορείο “Μάρκετ Νιους” ως παντελώς γελοίες τις συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου