Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Θα δικαιωθούν σύντομα όσοι μιλούσαν για εκβιασμό των Βρυξελλών και της κυβέρνησης



Να δείτε ότι νωρίτερα από ότι περιμένει κανείς θα δικαιωθούν όλοι όσοι δεν άφησαν να περάσουν οι εκβιασμοί των κοινοτικών αξιωματούχων και της κυβέρνησης. Να δείτε ότι όσοι πόνταραν στο φόβο και τον πανικό των πολιτών ώστε να επιτευχθεί μια συναίνεση α λα καρτ που ήθελαν οι ξένοι δανειστές μας, θα πάθουν μεγάλο κάζο. Και μεταξύ αυτών πρώτος και καλύτερος ο Γ. Παπακωνσταντίνου που “άδειασε” τις τράπεζες με την περίφημη δήλωσή του ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά στις 15 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, αλλά και οι δηλώσεις αξιωματούχων σήμερα συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα πάρουμε την 5η δόση ενώ έχει ήδη σχεδιαστεί κι ένα πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας με δάνεια που μπορούν να φτάσουν τα 60 δισ. αλλά σίγουρα θα είναι σε πρώτη φάση 35 δισ. ευρώ.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις να συμφωνήσει η ΝΔ στο Μνημόνιο 2 χωρίς αντιστάσεις αλλιώς θα μας άφηναν να πέσουμε στον γκρεμό. Λες και θα έφταιγε ο Σαμαράς αν η χώρα χρεοκοπούσε.

Εν πάση περιπτώσει, από τη Δευτέρα οι κοινοτικοί αξιωματούχοι κατάλαβαν ότι οι εκβιασμοί τους δεν μπορούν να περάσουν κι αντιθέτως δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Είδαν ότι οι δηλώσεις καταστροφής τους έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα και στις τράπεζες που έμειναν από ρευστό αφού οι μικροκαταθέτες σήκωσαν δισ. ευρώ. Ελληνες τραπεζίτες μετέφεραν το θέμα που δημιουργήθηκε στην ΕΚΤ λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να “σκάσει” κάποια ελληνική τράπεζα, με ότι συνέπειες θα έχει αυτό.

Οι κοινοτικοί κατάλαβαν ότι με τους εκβιασμούς τους συσπειρώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία δε συναινούν σε μια άνευ όρων παράδοση.

Τέλος, είδαν την ελληνική κοινωνία -που βράζει εδώ κι ένα χρόνο- να είναι έτοιμη να εκραγεί. Η πολυπληθέστατη συγκέντρωση των Αγνακτισμένων την Κυριακή, φοβούνται ότι θα είναι μόνο η αρχή μιας πανευρωπαϊκής αντίδρασης. Κι αυτό το κίνημα το φοβούνται πολύ οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

Αποφάσισαν λοιπόν να ρίχνουν μέρα με τη μέρα, νερό στο κρασί τους. Ετσι, σήμερα ο υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Λ. Σμάγκ, δήλωσε:

”Η έξοδος από το ευρώ θα ήταν σαν τη θανατική ποινή, την οποία έχουμε καταργήσει στην ΕΕ“.

Ο κ. Σμάγκι τάσσεται για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε μορφής αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης για την ίδια αλλά και την Ευρωζώνη: ”Η συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένα παραμύθι” ενώ τονίζει πως η χώρα μας δεν είναι αναξιόχρεη και μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της:” Οι Έλληνες έχουν περιουσία, την οποία μπορούν να πουλήσουν και να περιορίσουν το χρέος τους και έχουν και τα εργαλεία να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα και το σύστημα δαπανών τους. Αν κοιτάξεις τον ισολογισμό της Ελλάδας, δεν είναι αναξιόχρεος”.

Την ίδια στιγμή διαρρέουν πληροφορίες περί έτοιμου σχεδίου σωτηρίας το οποίο θα προβλέπει δάνειο 35 δισ., πακέτο εθελοντικής διακράτησης ομολόγων που λήγουν το 2012-2013 (πρωτοβουλία της Βιέννης) και μπαίνει ο όρος να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν άλλα 30-35 δισ. Όπως καταλαβαίνετε από πουθενά δεν ακούγεται τίποτα για απαιτήσεις να αυξηθούν οι φόροι.

Στην έκτακτη σύνοδο της 6ης Ιουνίου και οριστικά στις 25 Ιουνίου θα μπει στο τραπέζι το σχέδιο σωτηρίας το οποίο φυσικά θα προβλέπει πολύ σκληρούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου