Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σαμαράς: πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου



«Λαθεμένη συνταγή που χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση», χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του, το απόγευμα, σε φορείς των Χανίων που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του τμήματος δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
«Επειδή, το μνημόνιο, για μένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λαθεμένη συνταγή, πρέπει να γίνει και μια επαναδιαπραγμάτευση», είπε ο Αντώνης Σαμαράς που συνέχισε λέγοντας: «Αυτό όμως είναι το γενικότερο ζήτημα, το οποίο δεν αφορά αυτά τα οποία θα μπορούσαν τώρα, να γίνουν σε επίπεδο, μιας συγκεκριμένης περιοχής της χώρας, με συγκεκριμένες αναπτυξιακές ανάγκες, στις οποίες θα μπορούσε να δοθεί κάποια λύση με ιδιαίτερη φαντασία με μια άλλη άποψη πιο εξωθεσμική -εξωσυστημικη, εννοώ- με την έννοια ότι θα μπορέσουμε στη δύσκολη στιγμή να βρούμε και τις έκτακτες λύσεις. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Από την άλλη πλευρά είναι η κοινωνία, είναι τα προβλήματα της, είναι ο τουρισμός, είναι αν αυτός ο τουρίστας ο ξένος, που θα έρθει φέτος θα έρθει και του χρόνου, εάν θα μπορέσομε να έχομε την ανάπτυξη που είναι το μεγάλο ζητούμενο, αυτά είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος».
Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων τόνισε: «Είμαστε εδώ για να ακούσομε από σας συγκεκριμένες λύσεις, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν αδυναμίες και ανεπάρκειες, πως μπορούμε να τις καλύψομε. Και εμείς, από την πλευρά μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση. τι μπορούμε να κάνομε προς αυτή την κατεύθυνση».
Τον πρόεδρο της ΝΔ καλωσόρισε στα Χανιά ο πρόεδρος του τμήματος δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Πιταριδάκης, ο οποίος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες των δυο τεχνικών επιμελητηρίων της Κρήτης για ανάπτυξη του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου