Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αναγκάζονται να μειώσουν το ΦΠΑ!



Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει, η κυβέρνηση ανακοινώνει αλλαγές στη φορολογία και μέτρα λιγότερο επώδυνα από εκείνα που είχε διαρρεύσει κατά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει σήμερα το Έθνος και η Ημερησία, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 23% σε 20% και από 13% σε 10%.
Κατά το δημοσίευμα θα γίνει μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠA από 23% σε 20% που επιβάλλεται σε: ένδυση – υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα – είδη οικιακής χρήσης. Mείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠA από 13% σε 10% που επιβάλλεται σε: τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, εισιτήρια. Mετάταξη των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.α.) στον υψηλό συντελεστή ΦΠA. Eξετάζεται η μετάταξη στον υψηλό ΦΠA και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως των υπηρεσιών ανακαίνισης παλαιών κατοικιών κ.ά. Μ’ αυτό τον τρόπο θα βρεθούν τα χρήματα που θα χαθούν από τις μειώσεις των συντελεστών.
Έτσι, και τα είδη πρώτης ανάγκης όπως τα τρόφιμα, οι τηλεπικοινωνίες, ένδυση –υπόδηση δε θα αυξηθούν, αντίθετα θα μειωθούν και η κυβέρνηση θα εμφανίσει μια πιο φιλολαϊκή πολιτική. Μάλιστα δεν αποκλείεται να βρεθεί και μια φόρμουλα για το πετρέλαιο θέρμανσης ώστε την επόμενη χρονιά να μην «κάψει» τους πολίτες και να αυξηθεί ο φόρος λιγότερο απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Είναι προφανές πλέον και στον πιο κακόπιστο ότι το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Σαμαράς στο “Ζάππειο 2″ ασκεί καταλυτική επίδραση στην …κυβέρνηση. Μέχρι χθες έλεγαν ότι δεν μπορούν να μειώσουν τον ΦΠΑ επειδή θα επέλθει μείωση των εσόδων κατά 2-3 δις. Ο ίδιος ο ΓΑΠ δήλωσε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ότι δεν τον …αφήνει η Τρόικα να μειώσει την φορολογία. Και τώρα ανακοινώνουν  μείωση του ΦΠΑ!!!.
Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην κυβερνά, αλλά να ακολουθεί την ατζέντα που βάζει η αντιπολίτευση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου