Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ανασχηματισμός …τραπεζιτών;



Από το χθεσινό ΕΘΝΟΣ
Όλο και περισσότεροι ομολογούν ανοικτά πλέον ότι ο ανασχηματισμός είναι προς των πυλών. Μάλιστα, και δεν είναι καθόλου τυχαίο, διαρρέονται και ονόματα που θα μπορούσαν να μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα είναι και μικρότερο. Λέγεται ότι θα αποτελείται από 12 υπουργούς κι άλλους τόσους υφυπουργούς.
Το ΠΑΣΟΚ έχει 156 βουλευτές αλλά απ’ ότι ακούμε κανείς δεν είναι ικανός για τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει χαρτοφυλάκια αυτή την κρίσιμη στιγμή. Και αφού κοιτάει τον πάγκο του και δε βλέπει ικανούς είπε να παραδώσει τα κλειδιά σε εξωκοινοβουλευτικούς.
Τώρα, πώς κατά τύχη όλοι αυτοί που ακούγονται ότι θα γίνουν υπουργοί είναι τραπεζίτες, είναι θαύμα. Ή μήπως είναι επιλογές της τρόικας, να θέλουν δηλαδή ανθρώπους της αγοράς; Είδαν κι απόειδαν κι αυτοί με τον Παπακωνσταντίνου, την Κατσέλη και τον Χρυσοχοϊδη και ζητούν κανέναν άνθρωπο που να γνωρίζει τα στοιχειώδη οικονομικά. Και κυρίως να γνωρίζουν ότι πρέπει να σιωπάς και καμιά φορά κι όχι να ανακοινώνεις ότι η χώρα δεν έχει λεφτά.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο πρωθυπουργός, μετά τα δεκάδες δις που μοίρασε στους τραπεζίτες, είπε και να μοιράσει τα χαρτοφυλάκια σε τραπεζικά στελέχη.
Τα ονόματα που ακούγονται είναι όλα γνωστά στην τραπεζική πιάτσα (μα καλά χάθηκαν οι καθηγητές ή ακόμη και οι managers;)
Γ. Στουρνάρας, Τ. Αράπογλου, Γκ. Χαρδούβελης, Β. Ράπανος, Απ. Ταμβακάκης, Λ. Παπαδήμος, Θ. Πανταλάκης, Τ. Γιαννίτσης, Μ. Σάλλας, Ν. Καραμούζης είναι τα… πουλέν του κ. Παπανδρέου και ουσιαστικά αν μπουν κάποιοι από αυτούς θα έχουμε κυβέρνηση τραπεζιτών. Αλλά το ερώτημα είναι ένα και δεν είναι κακεντρεχές. Μακάρι οι άνθρωποι να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία. Γιατί, όμως, όλοι αυτοί δεν έχουν καταφέρει να σώσουν τις τράπεζές τους οι οποίες θα είχαν καταρρεύσει αν δεν έπαιρναν ζεστό χρήμα και εγγυήσεις;
Στου κασίδη το κεφάλι θα μάθουν πολιτική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου