Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ουδείς πολιτικός αρχηγός ανέφερε ότι αντελήφθη να πλανάται πάνω από το προεδρικό μέγαρο το φάντασμα της δραχμής…


Σε φιάσκο, όπως αναμενόταν, κατέληξε η πολυδιαφημισμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Πήγε στράφι το μπαράζ των εκβιασμών και των κατοχικού χαρακτήρα παρεμβάσεων της διεθνούς των τοκογλύφων.
Οι ένοικοι της νεοφιλελεύθερης πολυκατοικίας δεν συμφώνησαν και σε άλλα, πέραν των αποκρατικοποιήσεων, σημεία, προς μεγάλη λύπη του Γ Καρατζαφέρη, που απώλεσε την ευκαιρία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα.
Στενοχωρήθηκε και ο Ολι Ρεν, ο οποίος σε γραπτή δήλωση-τελεσίγραφο ζητάει «να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Διότι ο χρόνος εξαντλείται». Με πρωτοφανές ύφος και τόνο, ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τέστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει το τελεσίγραφο του Φινλανδού επιτρόπου.
Δεν είναι τόσο δραματική η κατάσταση όσο εμφανίζεται. Αλλωστε ουδείς πολιτικός αρχηγός ανέφερε ότι αντελήφθη να πλανάται πάνω από το προεδρικό μέγαρο το φάντασμα της δραχμής… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου