Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος φοβάται τους βουλευτές του



Γράφουμε προηγουμένως ότι  ”αναβλήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ “. Τώρα μαθαίνουμε ότι αναβλήθηκε και η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομικών που θα συνεδρίαζε αύριο.
Αυτή τη ώρα ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις με κορυφαίους υπουργούς (Άννα Διαμαντοπούλου,Ευ. Βενιζέλο, Π. Μπεγλίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Παμπούκη κλπ) στις οποίες παρευρίσκεται και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο ΓΑΠ αντιμετωπίζει όπως φαίνεται μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα: η κοινοβουλευτική ομάδα δεν θέλει να τον ακολουθήσει στην εμβάθυνση της μνημονιακής πολιτικής. Είναι περίπου όμηρος των βουλευτών, που εκλέγονται με την λαϊκή ψήφο.
Η κατάσταση ανησυχεί σφόδρα τους συνεργάτες του που ψάχνουν να βρουν τρόπο αντίδρασης – γιατί αν αφήσουν τον ΓΑΠ να τον βρεί ζήσε Μάη μου …
Έτσι εσχάτως οι “εγκέφαλοι” του Μαξίμου κατέβασαν την ιδέα να γίνουν οι βουλευτές αναλώσιμοι και δύο χρήσεων. Έτσι ο Γιώργος θα έχει το «πάνω χέρι» και δεν θα χρειάζεται να διαπραγματεύεται με τον «κάθε Αθανασιάδη» για την πώληση της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόταση του Δ. Δρούτσα για «υποχρεωτικό διάλειμμα» μετά από 2 θητείες και να τους αφαιρείται το βουλευτικό αυτοκίνητο, γιατί η κοινωνία λέει ότι «οι βουλευτές είναι καθεστώς». Στον υπουργό Εξωτερικών απάντησε εκ μέρους των βουλευτών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαππας που είπε ότι «δεν είναι εκλεγμένος» και γι’ αυτό «δεν έχει επαφή με την κοινωνία» και καλύτερα τα ασχοληθεί με τα του υπουργείου του !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου