Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

“Όλα πάνε καλά” λέει ο Παπακωνσταντίνου αφού άδειασαν τα ATM’s



Όλα πάνε καλά, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο με την τρόικα, θα την πάρουμε την 5η δόση. Αυτό είναι το νόημα της βραδινής ανακοίνωσης του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος προσπάθησε να καθησυχάσει όλους του Έλληνες ότι θα υπάρχει και επόμενη ημέρα.
Ο υπουργός που μίλησε για στάση πληρωμών μετά τις 15 Ιουλίου, που ομολόγησε δηλαδή ότι τα ταμεία είναι άδεια και η πολιτική του απέτυχε, τώρα βγάζει μια ανακοίνωση για να μην ανησυχούμε.
Αφού άδειασαν όλο το Σαββατοκύριακο τα ATM’s των τραπεζών από μικροκαταθέτες που έπαιρναν 1.000 και 2.000 ευρώ φοβούμενοι ότι βαράμε διάλυση. Μάλιστα, οι τράπεζες δούλευαν διπλοβάρδιες για να είναι γεμάτα τα μηχανήματα. Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν άδειαζαν όλα και δεν τα είχαν γεμίσει. Θα τρέχαμε στα σούπερ μάρκετ να αγοράσουμε τρόφιμα μήπως κι ακριβύνουν.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, που προκάλεσε εδώ και μερικές ημέρες πανικό, τώρα μας λέει να μην φοβόμαστε, υπάρχει κι αυτός που διαπραγματεύεται καλά και θα σωθούμε.
Η ουσία είναι ότι μας δουλεύει κανονικά διότι από την αρχή ήταν εξασφαλισμένη η δόση. Επίτηδες δημιουργούν τον πανικό και μιλάνε για προβλήματα και αδιέξοδα.
Αλλά για φανταστείτε σε μια άλλη χώρα τον υπουργό Οικονομικών, αυτόν που κρατά τα ταμεία στα χέρια του, να λέει ότι δεν υπάρχει… σάλιο. Θα είχε φύγει νύχτα από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου