Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστα Ευθυμιάδη Αυστηρή απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ στη χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας


Αξιότιμοι κύριοι,

το δημοσιευόμενο στις εφημερίδες τις 19ης Μαΐου 2011 Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας μου επιτρέπει να διατυπώσω απόψεις που αφορούν το ήθος, το ύφος αλλά και το περιεχόμενο παρόμοιων κειμένων.

1. Τα κείμενα αυτά επιβάλλεται να παράγουν πολιτική, με χαρακτηριστικά την υψηλοφροσύνη αλλά και ύφος που δέχεται και επιβάλλει το σεβασμό για τις αντίθετες απόψεις.

2. Στα κείμενα αυτά η ειρωνεία και οι εξυπναδολογίες είναι περιττές και επικίνδυνες, κυρίως όταν συνυπάρχουν με επιχειρήματα, τα οποία υπηρετούν τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, επειδή η μίξη των χαρακτηριστικών του ύφους και των απόψεων του περιεχομένου δεν είναι συμβατή.

3. Η επίμονη άποψη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας για τον ρόλο και την παρουσία της στα πολιτικά πράγματα του Νομού Καβάλας και η απαξίωση που εκφράζει για τη ΝΟΔΕ Καβάλας τείνει προς τον ολοκληρωτισμό, ο οποίος πάντοτε σχετίζεται με υπερφίαλες τοποθετήσεις και πολιτικές αυθαιρεσίες.

4. Όταν τα κείμενα «αγνοούν» την πραγματικότητα …Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων και για τα δύο επίμαχα θέματα (συγχωνεύσεις- διόδια) στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πρωτοστατούσαν και συνδιαμόρφωναν το κλίμα και το περιεχόμενο των αντιδράσεων …

5. Γενικώς, όλοι καταλαβαίνουν ότι η σωστή πολιτική δραστηριότητα δεν εξυπηρετεί υστερόβουλες επιδιώξεις, δεν είναι αμετροεπής και κυρίως δεν υποτάσσεται σε συνταγές εκμετάλλευσης του «κατάλληλου χρόνου».

6. Η ΝΟΔΕ Καβάλας της Ν.Δ. είναι αποφασισμένη με την παρούσα σύνθεσή της και με την συμπαράσταση όλων των στελεχών και των μελών του κόμματος να σταθεί δίπλα στις κοινωνίες πόλεων και μικρών και μεγάλων χωριών μας, στα δίκαια

και λογικά αιτήματα, χωρίς επιδιώξεις προβολής κομματικού αλάθητου, χωρίς υστερόβουλες και ψηφοθηρικές επιδιώξεις, χωρίς γενικώς απόκρυψη της κομματικής επιδίωξης και παραπλάνηση των πολιτών.

7. Οι μεσσιανικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση με την κυρίαρχη πολιτική δραστηριότητα της Ν.Δ. και του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, όπως περίτρανα αποδείχτηκε με το ΖΑΠΠΕΊΟ I και II.

8. Τέλος, ο χαρακτηρισμός της ΝΟΔΕ (έστω και με ευφυολόγημα …) ως «αντι-μνημονιακής» συνιστά έπαινο για όλους εμάς, παρά κατάκριση.

Με τιμή

Κ.Ε. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου