Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η επιχειρησιακή σύμβαση του ΟΠΑΠ, η οριακή κατάσταση που βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το ρήγμα που προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνηση η προοπτική των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, η αντιπαράθεση πολιτικών και τραπεζιτών στην Ευρώπη για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, και οι προτάσεις της ΝΔ στο θέμα των απολύσεων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. "Ε": "Μείωση μισθού 14%, 8ωρο, μισές υπερωρίες".
"Οι επιχειρησιακές συμβάσεις τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή σε επιχειρήσεις του Δημοσίου. Η πρεμιέρα έγινε από τον ΟΠΑΠ, παρά την υψηλή κερδοφορία του. Το δημόσιο κατέχει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού".

Η ΑΥΓΗ: "Κρίση στο ΠΑΣΟΚ για απολύσεις και σκληρή λιτότητα".
"Πίσω από τις λέξεις προσπάθησε να κρυφτεί χθες ο.... υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τις απολύσεις, αλλά να ταυτισθεί για το ίδιο θέμα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχθές είχε μιλήσει για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέσα στην επόμενη τριετία από συνταξιοδοτήσεις και εθελούσιες εξόδους".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι στις απολύσεις η θέση της Ν.Δ.".
"Την κατηγορηματική αντίθεσή της στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δηλώνει η Ν.Δ. Η θέση της είναι να παγώσουν οι προσλήψεις για τρία χρόνια και στη συνέχεια να γίνεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, ενώ προτείνεται να εισαχθεί και ο θεσμός της μισθωτής εφεδρείας σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κάναμε μπάχαλο και την Ευρωπαϊκή Ενωση".
"Αν σε κάτι τα έχει καταφέρει περίφημα ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση των τσιφλικάδων και δελφινομάχων υπουργών του δεν είναι άλλο παρά η απόλυτη μπαχαλοποίηση και σε επίπεδο διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι κορυφαίοι της οποίας στην κυριολεξία έχουν βγάλει μαχαίρι ο ένας εναντίον του άλλου για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κράτος Μαξίμου".
"Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες δημόσιο υπάλληλοι ζουν υπό το άγχος της απόλυσης ή της μετάταξης, ο πρωθυπουργός προσλαμβάνει για το γραφείο του άλλους 18 υπαλλήλους, ενώ δημιουργεί προνομιακό καθεστώς για να μεταταγούν όπου θέλουν, στο μέλλον, όσοι υπηρετούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου!".

ΕΘΝΟΣ: "Εφάπαξ με «κούρεμα» στο Δημόσιο".

"Σε οριακή κατάσταση έφτασε το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Με δραστικό κούρεμα απειλείται το εφάπαξ. Ορατό είναι το ενδεχόμενο μελλοντικής κατάργησής του. Στο «κόκκινο» βρίσκονται πολλά Επικουρικά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Ιουδαίος Ντέϊβιντ Λίπτον γνήσιο τέκνο του αντίχριστου έτοιμος για το σατανικό ΔΝΤ!".

"Κατά πάσα πιθανότητα, νέο αφεντικό του αιματοβαμμένου αυτού «Ταμείου» θα τοποθετηθεί ο... έτερος Καππαδόκης. Ητοι ο Ντέιβιντ Λίπτον γνήσιο παιδί του Αντίχριστου, για να πατήσει πιο... γερά στα κεφάλια των «απείθαρχων» λαών, όπως ο δικός μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην απολυθούν τα «πράσινα παιδιά».

"Η κυβέρνηση θα επιλέγει ποιες οργανικές θέσεις στο Δημόσιο θα κόβονται και ποιοί θα μετατάσσονται. Βαφτίζουν προσλήψεις τις μετατάξεις και «εξορθολογισμό» τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορολογικό αμόκ".
"Νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων, που θα επιβαρύνουν με ανατιμήσεις - σοκ το κόστος διαβίωσης εκατομμυρίων νοικοκυριών, θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο την ιδιωτική κατανάλωση και θα παρατείνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την ύφεση στην οικονομία σχεδιάζουν κυβέρνηση και... «δάνειες δυνάμεις»".

ΕΣΤΙΑ: "Το ανέκδοτο με τον Τειρεσία".

"Κυκλοφορεί το εξής ανέκδοτο: Ο κ. Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την υπηρεσία του Τειρεσία και ζήτησε αυτοβούλως να περιληφθή στον κατάλογο των κακοπληρωτών. Και μόλις αυτό έγινε, επισκέφθηκε μία τράπεζα για να του χορηγήση δάνειο! Διότι για την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός περίπου αυτό έκανε. Αφού την κατήγγειλε διεθνώς -στον αντίστοιχο Τειρεσία- ως ψευδόμενη και άρα ως αναξιόχρεη, στην συνέχεια προσπάθησε να εξασφαλίση από τις αγορές δάνεια".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία".

"Τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης έκρουσαν χθες οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής κατά τη διάρκεια του 27ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρήγμα για τις απολύσεις".
"Ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί η προοπτική των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Χθες, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας διαφοροποιήθηκε σαφώς, δηλώνοντας ότι «η τρόικα ζητεί τις απολύσεις για λόγους συμβολικούς και όχι διότι έχουν κάποιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα»".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "«Βρήκαν τρόπο» να βάλουν χέρι και στις καταθέσεις".

"Οι απειλές του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι, εάν οι πολιτικοί προχωρήσουν σε μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θα σταματούσε να δέχεται ελληνικά ομόλογα ώστε να χορηγείται ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, προκάλεσε ρίγη στους Ελληνες τραπεζίτες και εκτόξευσε το spread πάνω από το γενικό δείκτη του ΧΑ".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πιέζουν την Αθήνα οι Βρυξέλλες".
"Η αλληλεγγύη έχει τα όρια της διαμηνύει στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να δείξει προς τα έξω ότι έχει την αναγκαία αποφασιστικότητα για την επιβολή των μεταρρυθμίσεων".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Βρυξέλλες - ΔΝΤ: Απολύουν την κυβέρνηση".

"Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε τον έλεγχο της κατάστασης και «έχασε» από τους τροϊκανούς το δικαίωμα να κυβερνά. Το αμέσως επόμενο διάστημα στα υπουργεία και σε κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου θα εγκατασταθούν μόνιμα εκπρόσωποι της τρόικας που θα επιβλέπουν την είσπραξη εσόδων, αλλά και την υλοποίηση των αποφάσεων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στέλνουν ξανά στο απόσπασμα μισθούς, εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα".

"Ετοιμο το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» από την κυβέρνηση, που επιδιώκει κλίμα «εθνικής συναίνεσης» για το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων. Ανάμεσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται: οι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ, στην Τοπική Διοίκηση, δραστική μείωση των αποδοχών μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Μείωση έως 20% στις επικουρικές συντάξεις".
ΤΑ ΝΕΑ: "Το κατά Λουκάν τελεσίγραφο".
"Ξεχάστε την επιμήκυνση, πάρτε μέτρα τώρα» είναι το περιεχόμενο του αυστηρού μηνύματος του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μετέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος στην ελληνική κυβέρνηση".

DEALnews: "Αυτό είναι το νέο μνημόνιο".

"Μαζικές πωλήσεις εισηγμένων κυρίως εταιρειών και δεκάδων ακινήτων, λουκέτο σε κρατικούς οργανισμούς, μείωση μισθών και συντάξεων, περικοπή όλων των ειδικών επιδομάτων για 450.000 δημοσίους υπαλλήλους, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης που ξαναγράφεται, όπως το επιθυμούν οι δανειστές μας, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση του δανείου".

City Press: "Δήλωση-βόμβα του Ολι Ρεν: «Σχιζοφρενική κατάσταση»".

'Σε οριακές καταστάσεις φαίνεται ότι οδηγεί την Ευρώπη η «διελκυστίνδα» σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας".
METRO: "«Κούρεμα» 50% στις επικουρικές".

"Στο μισό θα περιορίσουν αρκετές συντάξεις οι αναλογιστικές μελέτες, σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ποιοί θα μείνουν στα βαρέα και ανθυγιεινά".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Σχιζοφρένεια» στην Ευρώπη για τη στήριξη της Ελλάδας".

"Ανησυχητική διάσταση λαμβάνει η αντιπαράθεση πολιτικών και τραπεζιτών στην Ευρώπη σχετικά με το ζήτημα της νέας στήριξης της Ελλάδας και την επιμήκυνση ή ήπια αναδιάρθρωση του χρέους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία -ανάσα έως το 2013. Δάνειο 60 δισ. έναντι σκληρών μέτρων".

"Στη χορήγηση νέου δανείου, ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ, για τα έτη 2012 και 2013 φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Διακράτηση και νέο δάνειο. Νέες ιδέες στην Ευρώπη για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους".
"Νέο μικτό σχέδιο, με διακράτηση ομολόγων και νέο δάνειο, μπαίνει στο τραπέζι της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα, μετά την «τορπίλη» Τρισέ στις προτάσεις επιμήκυνσης και «ήπιας αναδιάρθρωσης»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρό «ευρωπόλεμο» ανοίγει το ελληνικό κράτος".

"Προειδοποίηση στους «βόρειους» και τους «νότιους» της Ευρωζώνης ότι, εάν συνεχίσουν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση, θα θέσουν σε κίνδυνο το ενιαίο νόμισμα, απηύθυνε χθες ο αρμόδιος Επίτροπος, Ολι Ρεν, ο οποίος έκανε λόγο για «σχιζοφρενική κατάσταση» που επικρατεί στους κόλπους της Κοινότητας, προειδοποιώντας σχετικά με τους κινδύνους για το οικοδόμημα της Ευρωζώνης, εάν συνεχιστεί αυτή η διάσταση απόψεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου