Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στο λάθος


«Υπάρχει λάθος μίγμα πολιτικής, το οποίο και συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να πούμε ‘ναι’ στο λάθος, το οποίο και συνεχίζεται. Πίσω από τη συναίνεση, η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της» επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης προδιαγράφοντας και τη στάση που θα κρατήσει αύριο  ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διερωτήθηκε μάλιστα για το «πού εμπόδισε την κυβέρνηση η έλλειψη συναίνεσης να προχωρήσει στο πρόγραμμά της και να κυβερνήσει. Τα προβλήματα στο Ελληνικό, το φιάσκο στον Αστακό, το γεγονός ότι δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τα έξοδα και να περιορίσουν τις δαπάνες οφείλεται στην έλλειψη συναίνεσης; Η ΝΔ έχει στηρίξει, όπου υπάρχουν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση όπως αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Είναι η αναποτελεσματικότητά τους που τους εμποδίζει να κυβερνήσουν σωστά» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το παράδειγμα της Πορτογαλίας
Η λιγότερη λιτότητα και οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις, όπως στο μνημόνιο που υπέγραψε η Πορτογαλία, είναι στη σωστή κατεύθυνση, επανέλαβε ο κ.Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνονται σε αυτό και μέτρα που έχει συμπεριλάβει η ΝΔ στο «Ζάππειο ΙΙ».
«Στα κείμενα για την Πορτογαλία είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθούν τα λάθη του μνημονίου της χώρας μας. Αποδεικνύεται ότι η Πορτογαλία έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν παραδόθηκε αμαχητί», όπως είπε.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας και τη μεγάλη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και στο ότι προστατεύονται οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με συγκεκριμένα μέτρα και όχι «οριζόντια».
Προτείνεται μεταξύ άλλων:
  • εξαίρεση από τη μείωση του 5% του ονομαστικού μισθού στο δημόσιο τομέα και το πάγωμα των συντάξεων του 2011 στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους,
  • εξαίρεση στις οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από τις αυξήσεις στα προτεινόμενα νοσήλια στον τομέα της υγείας
  • εφάπαξ εισφορά σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τα 1.500 ευρώ.
  • μείωση των υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης κατά 1% το χρόνο μέσω μερικής αντικατάστασης των συνταξιοδοτούμενων υπαλλήλων αλλά και μέσω μετατάξεων, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε απολύσεις.
  • Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τάχθηκε κατά των απολύσεων στο δημόσιο, δηλώνοντας ότι η μονιμότητα είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.
Λαζαρίδης
Ο σύμβουλος του Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδης δήλωσε εξάλλου στον 9,84 ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συναίνεση στο λάθος δεν πρόκειται να δώσει. …Εμείς τους υποδεικνύουμε τον δρόμο. Τους λέμε ότι αν ακολουθήσετε τη συνταγή που σας δίνουμε και πάμε για αναδιαπραγμάτευση, τότε θα βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Το μόνο που θα μπορούσαν να μας πούνε είναι ότι η αναδιαπραγμάτευση που ζητάμε είναι μη ρεαλιστική. Εκεί θα απαντούσαμε ότι όλα αυτά που ζητάμε, τα έχουν αποδεχτεί η τρόικα των άλλων δυο χωρών που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Και μάλιστα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχει υψηλότερο ιδιωτικό χρέος απέναντι στις τοπικές τράπεζες, το οποίο επιδεινώνει πάρα πολύ το πρόβλημα. Εμείς δεν του έχουμε αυτό, δεν το είχαμε στην αφετηρία τουλάχιστον. Πολύ σύντομα η κοινωνία θα απαιτεί αλλαγή κυβέρνησης, εμείς οφείλουμε να δώσουμε εναλλακτική λύση.


Ερώτηση: Θα καταψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο και στην περίπτωση που η κυβέρνηση προσπαθήσει να το περάσει με τη μορφή ενός άρθρου;

Λαζαρίδης: Αν λένε συναίνεση και πάνε να μας το βάλουν έτσι, τότε θα δείτε γέλιο! Υποτίθεται ότι η ψήφιση κατ’ άρθρων δίνει τη δυνατότητα σε εμάς… Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση σε αρκετά πράγματα όσον αφορά τη μείωση της σπατάλης… Να συμφωνήσουμε κατ’ άρθρο, δν μπορούμε να το ψηφίσουμε όλο μαζί, γιατί αν δεν κάνετε και ανάκαμψη τότε αυτά που θέλουμε να κόψουμε όλοι, δεν θα μπορέσουμε να τα κόψουμε. Αλλά «θέλετε συναίνεση και κάνετε εκβιασμό;;; Δεν πα να δεις αν έρχομαι!».
Για την ψήφιση με 180

Ας το βάλει τώρα, να δούμε πως θα εξηγήσει ότι την τροποποίηση του μνημονίου την περνάει με 180 ενώ το ίδιο το μνημόνιο το πέρασε με 151. Είναι πολύ μπλεγμένο, δεν κινδυνεύουμε από εκεί. Και αν το κάνει δεν θα πυροβολήσει εμάς, αλλά τα πόδια του.
Για την ανάγκη συναίνεσης σε ένα κείμενο αρχών και απόψεων που διατυπώθηκε από στελέχη της ΝΔ

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και μπορεί να τις εκφράζει, αλλά μην κοιτάτε αυτό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Δείτε αυτό που έρχεται. Δείτε την Ισπανία που δεν έχει μνημόνιο. Χρειάζεται ένα κόμμα εξουσίας να παραμείνει αλώβητο – όρθιο. Αυτό ας μην το κάψουμε παιδιά! Εμείς διαφωνήσαμε και πήραμε το κόστος πέρυσι. Τώρα που μας βγήκε, μην το κάψουμε, για λογαριασμό της χώρας και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου