Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κυβέρνηση...Πινόκιο


Μόνο με μια φράση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα έλεγε η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση, αλλά και όσα ανέφεραν κομματικά στελέχη τόσο στην προ, όσο και τη μετά μνημονίου εποχή, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Κυβέρνηση...Πινόκιο
Φυσικά το παραπάνω δεν το αναφέρουμε αυθαίρετα αλλά επικαλούμενοι δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών του, οι οποίοι διαβεβαίωναν πως δε θα αυξήσουν το ΦΠΑ στο 23%, αφού υπήρχαν και άλλοι τρόποι να βρεθούν τα χρήματα που σημειωτέων ΥΠΗΡΧΑΝ προεκλογικά.
Για το λόγο του αληθές τον Σεπτέμβριο o ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Reuters είπε το εξής:
«Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ και αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων. Επιδιώκουμε επίσης τη μείωση της φορολογίας σε ορισμένους τομείς, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις» .
Μόλις χθες η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ από το 13% στο 23% βάζοντας φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αφού ο κόσμος θα πληρώνει αρκετά υψηλότερες σε βασικά προϊόντα.
Τώρα όσον αφορά τη φοροδιαφυγή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό να την αντιμετωπίσει αφού είναι κοινό μυστικό πως αυτούς που έπρεπε να τους ακουμπήσει όχι απλά δεν τους ακούμπησε, αλλά δεν τους πλησίασε καν.
Το μόνο που θα γίνει είναι σε λίγες μέρες ο μισθός του Έλληνα πολίτη, ο οποίος ήδη στενάζει κάτω από τα σκληρά μέτρα που επέβαλαν θα φαίνεται τόσο λίγος όσο ποτέ.

Άλλο φωτεινό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα είναι η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο οποίος ανέφερε πριν από λίγο μόλις καιρό ότι δεν πρόκειται να γίνουν μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών που σήμερα υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 13%, στο 23%.
Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός είχε πει πως:
«Στόχος μας δεν είναι οι περαιτέρω αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δεν θα προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους αυξήσεις».
Όπως καταλαβαίνετε περίτρανα διαψεύστηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών.
Στα παραπάνω να προσθέσουμε πως οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κόπτονταν όταν η Νέα Δημοκρατία αύξησε κατά πολύ τα τέλη κυκλοφορίας, τώρα όμως έρχονται να αυξήσουν κι άλλο τα συγκεκριμένα τέλη ,αφού ο λογαριασμός του μνημονίου δε βγαίνει και ψάχνουν αγωνιωδώς λύσεις για να αυξήσει τα έσοδα.
Καλύτερα να μασάς πολλές φορές παρά να μιλάς γιατί τα λόγια σε προδίδουν ανεπανόρθωτα κάτι που έχει πάθει ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές και τους υπουργούς του. Τα λόγια ήταν εύκολα …στην πράξη όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου