Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται συναίνεση, αλλά …γιατρό


«Η συναίνεση δεν χτίζεται με πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο ούτε μπορεί να ζητείται από ανθρώπους που δεν λειτούργησαν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».
(Παπανδρέου 2009)
«Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια του πρωθυπουργού [Καραμανλή] να βρει συνενόχους στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησής του»
(Παπακωνσταντίνου, Φεβρουάριος 2009)
Ορίστε γιατί ο Α. Σαμαράς δεν θα πρέπει να συναινέσει.
Επειδή ο Πρωθυπουργός της χώρας και το οικονομικό επιτελείο συμφωνούν για τη μη …συναίνεση.
Αν δε λάβουμε υπόψη τη ρήση του κυρίου Βενιζέλου:
Α. «πρέπει να ανακτηθεί επειγόντως η ικανότητα της πολιτικής διεύθυνσης της  χώρας» που στρογγυλεύτηκε με τη συνέχιση
Β. «η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά  και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη  Δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τότε :
Δεν πρέπει να συναινέσει κάποιος με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει την …πολιτική διεύθυνση της χώρας, οπότε πώς να συναινέσεις με τον αναρμόδιο;
Η πολιτική διεύθυνση περιλαμβάνει το …όλον, οπότε με τι διαφωνήσεις για να επικαλεστείς συναίνεση; Με τον εαυτό σου; Αφού η κυβέρνηση δεν κυβερνά αλλά την πολιτική διεύθυνση την έχουμε όλοι μαζί να διαφωνήσω με τον καθρέπτη ; … έτσι βέβαια δικαιολογείται και η ρήση του κυρίου Πάγκαλου…  Άσε που ο κακομοίρης τόσα χρόνια νόμιζα ότι ψήφιζα ο αφελής για επιλογή κυβέρνησης και τελικά είχα ομάδα χωρίς προπονητή και στρατό χωρίς στρατηγό….

Η ουσία δεν είναι λοιπόν η αποτυχία ή επιτυχία των μέτρων το Μνημόνιο Ι ή ΙΙ, ή η επιμήκυνση, ή η ήπια αναμόρφωση.
Τα νούμερα εξάλλου αποδεικνύουν την επιτυχία.
Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι πίνουν και δεν μας δίνουν, γιατί αν πιστεύουν ότι μας αραδιάζουν …. ούτε η πολιτική διεύθυνση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ούτε η οικονομική διαχείριση, παρά μόνο η επιστήμη με τις άσπρες μπλούζες…
Ο Ιθαγενής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου