Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, αλλά Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO)»


«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, αλλά Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO)»
- Χθες, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις οδηγίες πρωθυπουργού για συλλογικότητα, είχαμε νέα επεισόδια στον ακήρυχτο υπουργοπόλεμο. Είχαμε θερμό επεισόδιο –χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση- μεταξύ του Αντιπροέδρου κ. Θ. Πάγκαλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου, με αφορμή τις τοποθετήσεις του τελευταίου στο Υπουργικό Συμβούλιο «για έλλειμμα πολιτικής διεύθυνσης».
Και αυτό παρόλο που ο κ. Βενιζέλος είχε, ήδη, εξαναγκαστεί να προβεί σε δημόσιες διευκρινίσεις.
- Χθες συνεχίστηκε και η μάχη για τα εύσημα της Τρόικας με πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά, τον κ. Ραγκούση. Αμέσως μετά την επίσκεψη της Τρόικας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης πετούσε καρφιά στον κ. Α. Λοβέρδο και την κα Λ. Κατσέλη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, αλλά οι πρωτογενείς δαπάνες για την Υγεία, την Ασφάλιση και την Πρόνοια, που παραμένουν στα 55 δισ. ευρώ».
- Λίγες ημέρες πρωτύτερα, είχαμε τις διαρροές του Υπουργείου Οικονομικών σε βάρος του Υπουργείου Υποδομών για ολιγωρίες και πιθανή ‘’κίτρινη κάρτα’’ από την Τρόικα, γεγονός που προκαλούσε τη γνωστή αντίδραση του κ. Δ. Ρέππα για ‘’τζιτζιφιόγκους’’.
- Είχαμε, επίσης, την πρωτοφανή έκρηξη του κ. Α. Λοβέρδου που σαν θεματοφύλακας του Μνημονίου, μιλούσε για «ανεπαρκείς, νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές», ενώ σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του, έφτανε στο σημείο να δηλώνει ότι είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού.
- Λίγο μόλις αργότερα, ανάλογες τοποθετήσεις έκανε και η κα Α. Διαμαντοπούλου.
- Μετά από όλα αυτά, όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή δεν είναι κυβέρνηση, αλλά ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου