Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Συνεχής και συστηματική υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας!

NEA_DIMOKRATIAΑνακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας: «Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από τους φόβους που είχαμε εκφράσει για τα προβλήματα λειτουργίας που θα ανέκυπταν και σε άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης και την παντελή αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Τελευταίο κρούσμα αυτής της αδιαφορίας είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε σχετικούς προβληματισμούς.
Εκφράζουμε και πάλι την έντονη ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας, κυρίως για την αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τη συνεχή και συστηματική υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας , την ώρα που η κα Υπουργός περί άλλα τυρβάζει.
Εκείνο που περισσότερο μας ανησυχεί είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος, η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται από την κα Υπουργό αυτά τα φαινόμενα διάλυσης των Ελληνικών ΑΕΙ, χωρίς να λαμβάνει το παραμικρό μέτρο. Μήπως ζει σε άλλη χώρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου