Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


 Το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, τα νέα μέτρα, οι αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις, οι νέοι φόροι και η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε": "Λεηλασία ενός λαού".
"Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την περσινή αποτυχημένη συνταγή με την εύκολη αρπαγή του εισοδήματος των απροστάτευτων. Σφαγή στις αποδοχές με περικοπή επιδομάτων. Αύξηση εισφοράς και στους συνταξιούχους. Μειώνονται εφάπαξ, αλλά και επικουρικές. Στα ύψη τρόφιμα καύσιμα και τέλη. Ιδιωτικές ασφαλιστικές στα δημόσια νοσοκομεία. Ξεπουλιούνται τώρα οι δημόσιες επιχειρήσεις και 100 ακίνητα".
Η ΑΥΓΗ: "Πωλείται. Πληροφορίες: Τρόικα".
"Γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για να.... βρεθούν 28,4 δισ.ευρώ εως το 2015. Πρόσθετα μέτρα 6,4 δισ.για το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Πωλούνται εφέτος στο 100% Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ, αεροδρόμια ".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πωλούνται όλα εδώ και τώρα Τ.Τ., ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ".
"Εμφύλιος στο υπουργικό, που ενέκρινε τελικά τα μέτρα για είσπραξη 6,4 δισ.σε 6 μήνες και άλλα 22 δισ. έως το 2015. Δώρα τέλος στις επικουρικές από το 2012. ΛΑΦΚΑ 10% από 300 ευρώ και πάνω. Αύξηση εισφοράς σε συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ. Μείωση αποδοχών εως και 400 ευρώ με το νέο μισθολόγιο".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο σφυρί η Ελλάδα".

"Όσα και να μαζέψουμε από το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας δεν φτάνουν να πληρώσουμε τους τόκους 5-6 μηνών. Η λύση είναι μία πτώχευση και επιστροφή στην δραχμή και να μείνουν οι ξένοι τοκογλύφοι με τα ομόλογα στο χέρι".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Γη και αίμα για την 5η δόση".
"Την ώρα που η πολιτική του Μνημονίου αφήνει πίσω της μια τεράστια απόκλιση στα έσοδα και αύξηση του χρέους κατά 15 δισ.ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2011, η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή άγριας λιτότητας, που φέρνει πιο κοντά στη χρεοκοπία τη χώρα"..

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Γιώργο Τελείωσες!"

 "Ο πρωθυπουργός υποδέχεται σήμερα στο Μαξίμου τους αρχηγούς, επιχειρώντας τον ύστατο εκλογικό εκβιασμό για να συναίνεση στη διάλυση της χώρας. Σύρραξη χθες στο υπουργικό συμβούλιο".

ΕΘΝΟΣ: "Σοκ και δέος για τη ζωή όλων των Ελλήνων".

"Τις δραματικότερες αλλαγές στα 37 χρόνια της μεταπολίτευσης φέρνει το πακέτο μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Προκαλεί σοκ και δέος με τις ανατροπές στην κοινωνική πραγματικότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μητροπολίτης Σεραφείμ: Το πρώτο βήμα για το "χάραγμά" μας από τους σιωνιστές έγινε! ".

"Το ιταμό νομοσχέδιο της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" δια του οποίου οι Έλληνες καθίστανται υποχείρια της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, μέσω της επερχόμενης "Κάρτας του Πολίτη", δυστυχώς έγινε νόμος του κράτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πάρε κόσμε σε τιμή ευκαιρίας την περιουσία της Ελλάδας".

"Συνδυάζουν το γενικό ξεπούλημα με το τρομοκρατικό σύνθημα ότι από τα μέσα Ιουλίου δεν θα έχει λεφτά το κράτος. Παράλληλα, η κυβέρνηση του ξεπουλήματος επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα και φόρους φωτιά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη εξαθλίωσης το κύκνειο άσμα Παπανδρέου και γενική εκποίηση όσο όσο!".

"Σοκ από την ανακοίνωση μέτρων 6,4 δισ.που θα εφαρμοστούν άμεσα. Λιτότητα χωρίς όρια. 2,2 δισ. από νέους φόρους, 1,1 δισ. από συντάξεις-επιδόματα, 550 εκατ.ευρώ από μείωση μισθών."

ΕΣΤΙΑ: "Ο Στέφανος Μάνος για τις αποκρατικοποιήσεις".
"Θα αποφύγουμε την χρεωκοπίαν μόνον αν κόψουμε κάθε δαπάνη που δεν είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του κράτους και δεν καλύπτει ουσιώδεις κοινωνικές ανάγκες και αν περιορίσουμε δραστικά το μέγεθος του κράτους ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληρές αποφάσεις στο παραπέντε".

"Γενναίες αποκρατικοποιήσεις με πλήρη πώληση ΟΤΕ, Τ.Τ και ΟΠΑΠ. Επιπλέον φόροι και μέτρα, ύψους 4,8 δισ.ευρώ ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Με στόχο να βγάλουν "από τη μύγα ξίγκι" ".

"Φόροι και περικοπές παντού περιλαμβάνει το νέο πακέτο που θα πάει στη Βουλή για να ψηφιστεί. Αναλυτικά: Επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα αναψυκτικά. Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης. Επιβάλλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο, αλλά θα εξακολουθήσει να είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο. Αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ".

Metro:"Κύμα φόρων και πωλήσεις-Εξπρές".

Η εφημερίδα γράφει ότι θα επιβληθεί εισφορά στις επικουρικές, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ΕΦΚ σε αναψυκτικά και νέο χαράτσι στο φυσικό αέριο, ανάμεσα στα μέτρα για το 2011. Σε ιδιώτες ΟΤΕ, ΤΤ, ΕΥΑΘ και λιμάνια, ιδρύεται Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας για τα 50 δισ.
ΤΑ ΝΕΑ: "Νέα μέτρα, ίδια η συνταγή....Φόροι, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων".
"Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και καταιγίδα νέων φόρων περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την οικονομία που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση ".

Η ΝΙΚΗ: "Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν το λογαριασμό".

"Φοροκαταιγίδα με αποδέκτες τους γνωστούς... άγνωστους. Νέοι φόροι 20% στα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ., Ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο, φόρος στα αναψυκτικά, εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης. Περικοπές μισθών ΛΑΦΚΑ στις επικουρικές, κομμένες οι υπερωρίες, τέλος στο κίνητρο απόδοσης, αντίο επιδόματα ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σωτηρία της Ελλάδας και του λαού η κόκκινη γραμμή του ΚΚΕ".

"Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα: Μας χωρίζει χάος από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και λίγο-πολύ υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα για τη σωτηρία γενικά της Ελλάδας".
City Press:" Μέτρα-σοκ για μια τετραετία".

 "Θύελλα αποκρατικοποιήσεις και βροχή από φόρους έφερε το χθεσινό μαραθώνιας διάρκειας υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο εξετάστηκε το σύνολο των μέτρων που η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα και με ορίζοντα το 2015, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ για δημοσιονομική προσαρμογή.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Νέα καταιγίδα φόρων, περικοπών αλλά και αποκρατικοποιήσεις".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αποκρατικοποιούνται η ΕΥΑΘ και το λιμάνι ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Εισπρακτικά μέτρα 6,4 δισ.και 7 αποκρατικοποιήσεις".

"Η κυβέρνηση προχωρεί σε άμεση διάθεση συμμετοχών του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τον ΟΤΕ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΑΘ (εγχειρήματα που προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν εντός του 2011) και προκηρύσσει άμεσα διαγωνισμό για τη διάθεση ποσοστού έως 17% στη ΔΕΗ και εως 27% στην ΕΥΔΑΠ (εγχειρήματα που θα ολοκληρωθούν εντός του 2012)".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. Πρώτο κύμα με ΤΤ, ΟΤΕ, λιμάνια, ΕΥΑΘ".

"Το δημόσιο αποχωρεί από τον ΟΤΕ, πωλεί μονάδες της ΔΕΗ. Αποκρατικοποιήσεις έως 15 δισ.στην τριετία 2011-2013. Ειδικό ταμείο για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Ψαλίδι σε εφάπαξ, επικουρικές και πρόωρες συντάξεις. Νέες περικοπές στους μισθούς στο Δημόσιο, εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ ".
ΚΕΡΔΟΣ: "Αύξηση φόρων και τεκμηρίων και ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές".
"Απόσυρση του δημοσίου από όλες σχεδόν τις ΔΕΚΟ, μείωση συντάξεων και νέες έκτακτες εισφορές από μισθωτούς, συνταξιούχους, κατόχους πολυτελών ΙΧ, ακινήτων και κολυμβητικών δεξαμενών, συνθέτουν το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, τα μέτρα του οποίου εκτοξεύονται στα 28,4 δισ.ευρώ έναντι 26 δισ.ευρώ αρχικά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φοροκαταιγίδα διαρκείας και πώληση του δημοσίου"

"Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με αρχή το πακέτο του δημοσίου στον ΟΤΕ, που θα διατεθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, αλλά και φοροκαταιγίδα διαρκείας μέχρι το 2015,συνολικού ύψους 28,4 δισ.ευρώ εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση σε κλίμα έντασης στο υπουργικό συμβούλιο ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου