Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ταφόπλακα…


Είναι τρομερό να αντιλαμβάνεται ο Πολίτης ότι οι δεκαεννέα μήνες που πέρασαν, με τις τόσες στερήσεις, τόσες περικοπές, τόσες δουλειές που χάθηκαν, πήγαν όλα στα χαμένα. Σαν να μην έγιναν. Και τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου απαιτεί νέες στερήσεις, νέες περικοπές, νέες δουλειές να θυσιαστούν σε μια παράλογη πολιτική, που αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, ατελέσφορη.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη χώρα δεν νομίζω ότι έχει ιστορικό προηγούμενο στη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία του τόπου. Να κατακρημνίζεται το σύμπαν και ο πρωθυπουργός με τους «επίμονους κηπουρούς» του, αυτούς που έχρισε ως υπουργούς και έχουν σχέση με την πολιτική όσο εγώ με τη ρομποτική, να πιστεύει ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση πιάνοντας τον απόλυτο πάτο. Να του λένε δικοί του υπουργοί -όπως ο Β. Βενιζέλος- με σθένος, εμπειρία και πολιτική οξυδέρκεια ότι ο υπουργός των Οικονομικών πάει το σκάφος ορθόπλωρο στα βράχια και ότι τέλος πάντων ας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απέτυχε παταγωδώς να καλύψει τους προηγούμενους στόχους που ο ίδιος είχε βάλει κι εκείνος να απαντά «δεν είναι έτσι». Μόνον αυτό. Νομίζει ότι φόροι πάνω στους φόρους και στους άλλους φόρους θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση ή έτσι, εν ψυχρώ, επιδιώκει να βγάλει την Ελλάδα στο σφυρί, εκτελώντας «κάποιο συμβόλαιο» που εμείς, οι απλοί Πολίτες, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε; Τα μέτρα που ετοιμάζονται δεν είναι νέα μέτρα. Και πάντως δεν είναι μέτρα που να δίνουν μια ελπίδα στα όσα έχουμε δοκιμάσει. Είναι η συνέχεια εκείνων που μας έφεραν σε αυτό το σημείο σήμερα. Και το βέβαιο είναι ότι θα μας πάνε πιο βαθιά στην ύφεση. Ο Πολίτης, που απλά διαχειρίζεται τα του οίκου του, το καταλαβαίνει. Ο Γ. Παπανδρέου γιατί δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η «συνταγή» δεν αποδίδει;

ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, χθες, στη συνάντηση στο Μέγαρο της Νεφελοκοκκυγίας, συναινούσε στην τρέλα που μας οδηγεί ο πρωθυπουργός, η Ιστορία θα του απέδιδε, στο μέλλον, τεράστιες ευθύνες. Οι Πολίτες, ακόμη και αυτοί που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τιμωρώντας την γιατί δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε την ώρα που έπρεπε, παραδέχονται ότι τουλάχιστον ο Α. Σαμαράς προτείνει μια άλλη λύση: ένα ισχυρό σοκ στην οικονομία τροφοδοτώντας τη με ρευστότητα. Αντί να είναι η Ελλάδα ένα απέραντο νεκροταφείο, να μπορέσει να πάρει επάνω της, να έχει μια ελπίδα. Το χειρότερο που κάνει ο Γ. Παπανδρέου είναι ότι μας στερεί αυτή την ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου