Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι αποτυχημένοι εκβιάζουν ακόμα και με την ένταξή μας στην ΕΟΚ


Ο  κ. Παπανδρέου αγνοούσε τις δηλώσεις της κας Δαμανάκη;

To ερώτημα είναι απλό και επειγόντως χρήζει απαντήσεως:
Θα προέβαινε  στη δήλωση της αυτή η κα Δαμανάκη, χωρίς να είχε προηγουμένως ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου;
Η εκτίμησή μας είναι πώς όχι!
Πρώτον, γιατί οφείλει την νεκρανάσταση της αποτυχημένης καριέρα της στον κ. Παπανδρέου και αποκλείεται να μην ζητούσε την έγκρισή του για κάτι τόσο σοβαρό. Γιατί, αν όντως η κα Δαμανάκη ενήργησε αυτοβούλως, τότε  πρόκειται για ένα ηχηρό ράπισμα προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού.  Η Επίτροπος κατεδαφίζει την πολιτική του!
Δεύτερον, αν ο κ. Παπανδρέου διαφωνούσε με  την κα Δαμανάκη, θα έδινε εντολή στον κ. Πεταλωτή με μια αυστηρή δήλωση να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.  Κάτι που έκανε η Κομισιόν.
Γιατί η απορία είναι εύλογη: όταν πριν μερικές εβδομάδες δημοσιοποίησε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το Spiegel,  η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικώς όχι μόνο διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, αλλά κατηγορούσαν το περιοδικό για προβοκάτσια! Διετάχθη μάλιστα και δικαστική διερεύνηση του θέματος! Ενώ τώρα; Είναι προβοκατόρισσα η κα Δαμανάκη, ή μήπως η κυβέρνηση άλλαξε πολιτική;
Τρίτον, ο πολύπειρος Τηλέμαχος Χυτήρης, χθές βράδυ στο δελτίο του MEGA, όχι μόνον δεν αποδοκίμασε την  κα Δαμανάκη, αλλά προσπάθησε, ανεπιτυχώς είναι αλήθεια,  να τη δικαιολογήσει! «Εξέφρασε την αγωνία της και αυτά τα πράγματα συζητούνται στην Ευρώπη», μας είπε!  Σοβαρή Επίτροπος να δημοσιοποιεί τις  προσωπικές της αγωνίες και να ασκεί πολιτική με βάση τα πολιτικά κουτσομπολιά των διαδρομιστών!
Το επόμενο ερώτημα είναι γιατί έκανε αυτή τη δήλωση η κα Δαμανάκη;
Λυπούμαι που θα το πώ ωμά, αλλά πρόκειται για  έναν ακόμα εκβιασμό του κ. Παπανδρέου, με αποδέκτες:
Πρώτον, τον ελληνικό λαό. Για να δεχθούμε τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, χωρίς πολλές διαμαρτυρίες. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της  «Ελευθεροτυπίας» τα λέει όλα.
Δεύτερον, προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι τυχαίο ότι η δήλωση έγινε την επαύριον τω συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς; Ο κ.Παπανδρέου θέλει να μας πεί ότι η πολιτική του είναι μονόδρομος, άλλη λύση δεν υπάρχει.
Τρίτον, προς την Ε.Ε.  επειδή προφανώς  έχει εξαντληθεί η υπομονή τους με την ανικανότητα και τις παλινωδίες του ιδίου και της κυβέρνησής του. Ο κ. Παπανδρέου νομίζει ότι με τέτοιες μεθόδους θα  βγεί από τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τη χώρα, εγκλωβίστηκε και  ο ίδιος.
Συμπέρασμα: Ανεξαρτήτως διευκρινίσεων και επεξηγήσεων, το σενάριο εξόδου μας από το ευρώ, μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων και μάλιστα με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.
Όμως,  αυτά τα σενάρια όσο συζητούνται δημοσίως μόνο ζημιά στην ελληνική οικονομία (και όχι μόνο) προκαλούν.
Έχει κανείς εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία έπεσε έξω σε όλες τις εκτιμήσεις της, να χειριστεί αποτελεσματικά ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Τέλος, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η αφερεγγυότητα του πρωθυπουργού, άλλα λέει δημοσίως, άλλα  κατ’ ιδίαν και άλλα βάζει τους ανθρώπους του να κάνουν!
Οι άνθρωποι δεν είναι απλώς ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι.
Βάζουν στο παιχνίδι της αποτυχίας τους ακόμη και το μεγαλύτερο επίτευγμα της Μεταπολιτευτικής Περιόδου: την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια που πέτυχε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου