Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τα πράγματα με το όνομά τους…


Τα πράγματα έχουν ως εξής. Αύριο ο Παπανδρέου θα εισπράξει την δεδομένη άρνηση των πολιτικών Αρχηγών στο να συναινέσουν στην αναποτελεσματική, επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική του.  Όλοι γνωρίζουν ότι η συναίνεση σημαίνει συνενοχή. Όλοι γνωρίζουν ότι όσοι μιλάνε για συναίνεση νομίζουν ότι οι άλλοι που τους ακούνε είναι βλάκες.  Όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή της άμεσης αναδιάρθρωσης.
Έτσι, ο κ. Παπανδρέου, μετά την κίνηση εντυπώσεων που έστησε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας …θα δηλώσει ότι δεν τα βρίσκουν, θα προκηρύξει εκλογές και θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να πάει στην Ευρώπη λέγοντας ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και αν δεν τον βοηθήσουν με την αναδιάρθρωση που ήδη έχουν σχεδιάσει, δεν εγγυάται πλέον τίποτα.
Αυτά τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας μου φαίνονται πλέον πολύ μακριά…! Η οποία κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν σχηματισθεί τότε θα μιλάμε για το μαρτύριο της σταγόνας.
Άλλωστε τι θα άλλαζε με κάποιους υπουργούς «προσωπικότητες» και κουραφέξαλα; Τίποτα απολύτως και η χώρα χωρίς άμεση αναδιάρθρωση θα φουντάρει. Απλά κάποιος  χρειάζεται να πάει και να  τους πει στο εξωτερικό ή μου χαρίζετε τα μισά, ή δεν παίρνετε τίποτα, διότι δεν έχω να σας δώσω τίποτα.
Κάποτε τα πράγματα θα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Κανείς νοήμων δεν πίστευε ότι θα πετύχαιναν τα μέτρα Παπανδρέου με τέτοιο έλλειμμα και τέτοια δημοσιονομικά έξοδα. Ας σταματήσει η κοροϊδία πια.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη ΛΥΣΗ και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Μόνο αν διαπραγματευτούμε το χρέος και μας χαρίσουν ένα μέρος υπάρχει μια μικρή ελπίδα…! Και το βασικότερο: σταματήστε να ακούτε τις Ερινύες που ζητάνε συναίνεση για να σώσουν την περιουσία τους που έχουν επενδύσει σε ομόλογα. Ή κάποιους μεγαλοπαράγοντες που έχουν «επενδύσει» στην καταστροφή. Ο Γιώργος έπαιξε, έχασε και τώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην πατρίδα και  τον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου