Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

“Ο Σαμαράς δεν παίρνει από λόγια…..”



…έλεγε σήμερα το πρωί υψηλά ιστάμενη κομματική πηγή της ΝΔ με αφορμή  όσα γράφτηκαν χθες και συνεχίζονται σήμερα για την “συναίνεση”, το τηλεφώνημα του ΓΑΠ στον Σαμαρά, τις πιέσεις της Τρόικα για να περάσει το νέο μνημόνιο κλπ.
Ρίξτε μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σκληραίνει κι άλλο τη θέση του ο Αντ. Σαμαράς παρά τις πιέσεις που ασκούν για συναίνεση πολλές πλευρές (η τρόικα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Δ. Αβραμόπουλος κ.ά.). Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που απορρίπτει το υπάρχον Μνημόνιο, το οποίο θεωρεί λάθος και ζητάει την επαναδιαπραγμάτευσή του, έκανε ένα βήμα ακόμη, ξεκαθάρισε ότι η μόνη συναίνεση που αντιλαμβάνεται είναι η σύγκλιση της κυβέρνησης στο πρόγραμμά του για ‘’επανεκκίνηση της οικονομίας’, το οποίο παρουσίασε στο Ζάππειο την περασμένη Πέμπτη.
ΕΘΝΟΣ: Η συνάντηση Παπούλια – Σαμαρά γίνεται ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τη δημοσιοποίηση από την πλευρά του κ. Παπούλια, της ανάγκης να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων με στόχο την ταχύτερη έξοδο από τη δίνη των οικονομικών προβλημάτων.Ο κ. Σαμαράς, ωστόσο, δεν φαίνεται να αλλάζει θέση και μάλιστα χθες απάντησαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Λυκουρέντζος και Μιχελάκης στις πληροφορίες που εμφανίζουν την κυβέρνηση να υιοθετεί στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε στο πλαίσιο του «Ζαππείου 2». «’Η όλα ή τίποτα», είπαν ουσιαστικά τόσο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
ΑΥΡΙΑΝΗ: Απορρίπτει τα εκβιαστικά διλήμματα και τις ομολογουμένως ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς για να συναινέσει με τα νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που προβλέπουν περαιτέρω αφαίμαξη τω κατώτατων εισοδημάτων και συντάξεων. Ο κ. Σαμαράς διαμηνύει με κατηγορηματικό τρόπο ότι σε καμία περίπτωση δεν συζητά και δεν θα ανταποκριθεί στις πιέσεις είτε της τρόικας, είτε ενδεχομένως της κυβέρνησης, να ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων –το αποκαλούμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής- με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων στη Βουλή».
ΕΘΝΟΣ: Σαφείς αποστάσεις από τη «σκληρή γραμμή» που έχει επιλέξει ο κ. Αντ. Σαμαράς, λαμβάνει για μία ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημ. Αβραμόπουλος. «Ο κομματικός και κυβερνητικός “πατριωτισμός” να υποστείλει τις σημαίες εμπρός στο εθνικό συμφέρον», τόνισε σε δηλώσεις του (χθεισνή Καθημερινή), απευθυνόμενος ουσιαστικά και στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πιστεύει σταθερά σε αυτήν τη θέση, έχει καλέσει και κατά το παρελθόν τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν στη βάση μίας πολιτικής που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκτός κομματικής γραμμής βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παρουσίαση της πρότασης για την οικονομία από τον Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο, και μια μέρα μετά την καθαρή δήλωση του προέδρου του κόμματος ότι “δεν δέχομαι συνδιαχείριση του αδιεξόδου”, φαίνεται ότι εκπέμπει σε άλλη συχνότητα. Ο κ. Αβραμόπουλος είτε δεν κατάλαβε τι ακριβώς είπε ο κ. Σαμαράς είτε κατά πάγια θέση του θέλει να διαφοροποιείται και να εμφανίζεται ως εκφραστής της συναίνεσης.
Χάνουν τον καιρό τους
Είναι προφανές ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει την πορεία του.
Κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση. Άρα η χώρα έχει διέξοδο.
Αύριο  συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της πρότασης.
Ενημέρωσε ήδη τους εκπροσώπους της τρόικας.
Αυξάνει την πίεση και την κριτική προς την Κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.
Απέφυγε την παγίδα που επιχείρησαν να του στήσουν.
Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου