Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Λασπόλουτρα Κρηνίδων Σε είκοσι μέρες ξεκινάει η λειτουργία τους


Η διαμόρφωση του νέου τιμοκαταλόγου και οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού είναι τα δύο θέματα που παραμένουν ανοιχτά!Σε είκοσι μέρες περίπου (01/06) θα ξεκινήσει η λειτουργία των λασπόλουτρων Κρηνίδων και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φιλίππων, Θόδωρο Παπαδόπουλο όλα είναι σχεδόν έτοιμα, καθώς δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά. Πρόκειται για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των λασπόλουτρων και φυσικά για τις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού.

Όσον αφορά την κατάσταση της λάσπης, ο αντιδήμαρχος μιλώντας στον «Κ.Τ.», τόνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκτήσει την πυκνότητα και κατ’ επέκταση τις ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό συνέπειες. «Ουσιαστικά έγινε ο εμπλουτισμός της λάσπης με την τύρφη από την ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων και τώρα είναι έτοιμη έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη πυκνότητα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι όλα τα καταλύματα έχουν καθαριστεί και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους πρώτους πολίτες.

Πρόκειται για 10 δωμάτια (δίκλινα) και 15 τροχόσπιτα, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περιοχή λειτουργούν 4 ξενοδοχειακές μονάδες. Ο νέος διευθυντής των λασπόλουτρων έχει ήδη τοποθετηθεί. Πρόκειται για τον Θανάση Σαραφούδη, υπάλληλο της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ”, ενώ αυτή την περίοδο το προσωπικό των λασπόλουτρων συνεχίζει την εκπαίδευση του. Πρόκειται για το μόνιμο προσωπικό που μεταφέρθηκε από την πρώην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ανάπτυξης Φιλίππων. Από εκεί και πέρα όμως ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να γίνουν οι εποχικές προσλήψεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα λασπόλουτρα.

Σε αυτό το θέμα τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, καθώς αν ακολουθηθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, τότε η διοίκηση θα προχωρήσει στη σύναψη 4μηνων συμβάσεων εργασίας, προσλαμβάνοντας 16 άτομα. Επειδή όμως αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί η λύση των δίμηνων συμβάσεων με την πρόσληψη των διπλάσιων υπαλλήλων (32). «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να υπογραφούν 4τράμηνες συμβάσεις, γιατί οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους για να εξοικειωθούν», τόνισε ο αντιδήμαχος Φιλίππων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η διοίκηση της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ”, έχει προωθήσει στην Περιφέρεια το θέμα των 4μηνων προσλήψεων.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει και το θέμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής. Θα πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένο ότι θα αλλάξει, αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το δ.σ. της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ”. Μέχρι σήμερα η τιμολογιακή πολιτική που ίσχυε ήταν η εξής: 3 € για τους δημότες Φιλίππων και 6 € για τους άλλους πολίτες. Οπότε, επόμενο είναι μετά τη συνένωση των δύο δήμων η τιμή να είναι ίδια για όλους τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου