Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κατηγορούν την Διαμαντοπούλου για παραποίηση στοιχείων


aristoteleio_panepistimioΑΠΘ Για δημοσιοποίηση παραποιημένων στοιχείων αναφορικά με το μέγεθος του φοιτητικού πληθυσμού του κατηγορεί την υπουργό Παιδείας η σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Αφορμή στάθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στον Real fm, όπου υποστήριξε ότι πρύτανης, που διαμαρτύρεται για υποχρηματοδότηση, ανακοίνωσε ότι είχε 85.000 φοιτητές. Μέσα από τη λεπτομερή καταγραφή που κάναμε προκύπτουν 45.000 φοιτητές .
Η σύγκλητος του ΑΠθ απέστειλε χθες επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Σε σχέση με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Διό Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, όπου υποστηρίζει ότι "πρύτανης, που διαμαρτύρεται για υποχρηματοδότηση, ανακοίνωσε ότι είχε 85.000 φοιτητές. Μέσα από τη λεπτομερή καταγραφή που κάναμε προκύπτουν 45.000 φοιτητές", θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κ. υπουργό ότι, εκτός από τους προπτυχιακούς φοιτητές, στο ΑΠθ φοιτούν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες.
Έτσι, τα πραγματικά στοιχεία για τους εγγεγραμμένους φοιτητές στο ΑΠθ, για τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2009 2010, έχουν ως εξής:
  • Σύνολο εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών 68.089.
  • Σύνολο εγγεγραμμένων μεταπτυχιακών φοιτητών 5.185 και υποψήφιων διδακτόρων 4.820.
  • Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων φοιτητών 78.094 Στον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών δεν περιλαμβάνονται 10.000 μη ενεργοί εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Τμήμα Νομικής. Σημειώνεται ότι, επιπλέον, στο ΑΠΘ φιλοξενούνται ετησίως 950 φοιτητές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Socrates, Erasmus Mundus και Διακρατικών Συμφωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου