Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα


 Η εθελουσία έξοδος που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Δημόσιο και η φοροεπιδρομή για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προς εθελουσία στο Δημόσιο"
"Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημόσιων υπαλλήλων περιλαμβάνεται στους πρωθυπουργικούς σχεδιασμούς. Σε συμφωνία με την τρόικα ο Γ. Παπανδρέου προωθεί την απομάκρυνση 150.000 δημόσιων υπαλλήλων (μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις) μέχρι το 2014".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με όλους τους Αρχηγούς πλην Παπαρήγα"
"Συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κατ΄ιδίαν, πλην της Αλέκας Παπαρήγα, θα.... έχει αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιζητώντας τη συναίνεση τους στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πανικό στον κόσμο και νευρική κρίση στις αγορές προκαλεί η ομολογία χρεωκοπίας"
"Βόμβα διασποράς πανικού - στο πανελλήνιο αλλά και στις αγορές - πυροδότησε χθες ο Πρωθυπουργός με τη δήλωσή του «...μη καταβολή της 5ης δόσης θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα χρεωκοπία».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ροζ ιστορίες στο Πεντάγωνο"
"Μία περίεργη υπόθεση, που έχει, όπως φαίνεται, και «ροζ» προεκτάσεις, συνταράσσει από χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να υποβάλει παραίτηση ο διευθυντής Ενημέρωσης του υπουργείου και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου!".
ΕΘΝΟΣ: "Νέες βόμβες με αποδείξεις, ΦΠΑ, αφορολόγητο"
"Αποφάσεις εκτάκτου ανάγκης παίρνει η κυβέρνηση για τη διάσωση του προϋπολογισμού. Πρόκειται για νέες βόμβες, που αλλάζουν το μέτρο των αποδείξεων, επιβάλλουν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, περικόπτουν τις φοροαπαλλαγές".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιάννης Φουράκης: Στην κρεμάλα θα πάνε οι προδότες της πατρίδας"
"Να που κοντά στους φωτισμένους Γέροντες της Ορθοδοξίας, υπήρξε και ένας κοσμικός άνθρωπος του πνεύματος, ένας πατριώτης γεμάτος Ελλάδα και Ελληνισμό που, επίσης, προέβλεψε το κατάντημα των πολιτικών αρχόντων «μας»".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σωσίβιο στον απελπισμένο πρωθυπουργό από Σαμαρά"
"Παρά τα αντιστασιακά μηνύματα και τα όχι στη συναίνεση δηλώνει «δεκτικός» ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε τηλέφωνα και ραντεβού από το Μέγαρο Μαξίμου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μείωση μισθών μέσω εφορίας από 1ης Ιουλίου"
"Φοροεπιδρομή σε 4,2 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους σχεδιάζει να εξαπολύσει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο με την εφαρμογή μειωμένου αφορολογήτου ορίου για τον υπολογισμό των κρατήσεων φόρου εισοδήματος, που θα έχει ως συνέπεια να μειωθούν οι μηνιαίες αποδοχές τους έως και 5%.
ΕΣΤΙΑ: "Νέοι φόροι στα ακίνητα. Οι κυβερνώντες έχουν παραφρονήσει"
"Αφού κατέστρεψαν την οικονομία με τους αλλεπαλλήλους φόρους τους οποίους επέβαλαν, τώρα που διαπιστώνουν ότι τα φορολογικά έσοδα που είχαν προγραμματίσει να εισπράξουν είναι αδύνατον να εισπραχθούν, προχωρούν σε περαιτέρω αύξηση των φόρων".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ενεργοποιούν τη μεταφορά Συντελεστή Δόμησης"
"Παράθυρο για την επαναφορά της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης ανοίγουν η Δικαιοσύνη και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το υπουργείο έχει ήδη συγκροτήσει ειδική επιτροπή, η οποία αναμένεται εντός του καλοκαιριού να προτείνει τρόπους για την ενεργοποίησή της".
ΤΑ ΝΕΑ: "Το πιστόλι (της τρόικας) στο τραπέζι"
"Σε μαζικές αποκρατικοποιήσεις προχωρεί η κυβέρνηση μετά τις αφόρητες πιέσεις που ασκεί η τρόικα. Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθούν επίσης νέα, σκληρά φορολογικά μέτρα όπως μια καινούργια φορολογική κλίμακα με μείωση του αφορολογήτου κάτω από τα 10.000 ευρώ".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Οχι σε δικομματισμό πρόωρες και ...Διονύση"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταιγίδα με νέους φόρους. Αφορολόγητο 6.000 ευρώ - Εκτακτη εισφορά"
"Νέο φορο-σοκ σε μισθωτούς και συνταξιούχους με μείωση αφορολογήτου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 6.000 ή 8.000 ευρώ, νέα έκτακτη εισφορά σε έχοντες και κατέχοντες, αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μέσω της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων, περικοπή φοροαπαλλαγών για ιατρικά έξοδα και τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας αλλά και επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 18% ή 19% ετοιμάζει η κυβέρνηση".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ημέρες σκληρών μέτρων και κρίσιμων αποφάσεων"
"Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων είναι η τρέχουσα για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 6 δισ. ευρώ, που διαπίστωσε η τρόικα για το 2011, κατά την «πρώτη πράξη» της αξιολόγησης του μνημονίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου