Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου με τον ΣΔΟΕ χωρίς Παπακωνσταντίνου !


Μια… περίεργη συνάντηση που αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, είχε χθες το πρωί στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου. Συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, κ. Ι. Καπελέρη και τον νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Ι. Διώτη. Ποιος δεν ήταν στις συνομιλίες; Μα ο πολιτικός προϊστάμενός τους, ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Κάποιοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν την απουσία του λέγοντας ότι διαπραγματεύεται με την τρόϊκα. Άλλοι, όμως, δεν απέκλειαν το «άδειασμα» του τσάρου και το πρώτο βήμα για εξελίξεις σχετικά με τη συνέχιση της παρουσίας τους στην πλατεία Συντάγματος.
Για το τι συζήτησαν οι τρεις, δεν διέρρευσε τίποτε αν και το Μαξίμου θέλει να γραφτεί ότι ο πρωθυπουργός ανησυχεί για την πορεία των εσόδων, τη φοροδιαφυγή, την κατάσταση των εφοριών και του ΣΔΟΕ.
Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα μπορούσε να ονομαστεί «Βάλτε κάποιον στη φυλακή». Δηλαδή σκέφτονται να βρουν κάποιον γνωστό μεγαλοφοροδιαφυγά, ίσως έναν γνωστό επιχειρηματία και να στήσουν σκηνικό… Στρος Καν. Δηλαδή σιδηροδέσμιος να οδηγείται στις φυλακές για χρέη προς το κράτος. Έτσι για να παραμυθιαστεί ο κόσμος ότι κάτι γίνεται και η τρόϊκα που ζητά να πάει κάποιος φυλακή για φοροδιαφυγή.
Αν όμως έτσι νομίζει η κυβέρνηση ότι θα τρομάξουν όσοι δεν πληρώνουν φόρους, πλανιέται πλάνην οικτρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου