Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πλήρης η αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

NEA_DIMOKRATIAΑνακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας
και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας:
«Έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο να καταγγέλλεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για απαξίωση και υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας λόγω άστοχων και επικίνδυνων ενεργειών της.
Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν φτάσει στο σημείο να εκλιπαρούν την Υπουργό Παιδείας για  οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων, ώστε να εξυπηρετήσουν άμεσα λειτουργικά και ερευνητικά ζητήματα. Σειρά, αυτή τη φορά, είχαν οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δύο ιστορικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Δημοσιοποίησαν τα οξύτατα οικονομικά  προβλήματα των ιδρυμάτων τους και προειδοποίησαν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  ότι θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, γιατί είναι αδύνατον να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά,  η πρόβλεψή μας για την κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση επαληθεύεται με τον πιο άσχημο και ηχηρό τρόπο.
Το χειρότερο, όμως, είναι η πλήρης αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τον κατήφορο στον οποίο οδηγείται η Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου