Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η υποδοχή του Πατριάρχη στην Καβάλα


Με θερμές εκδηλώσεις υποδέχτηκαν σήμερα το απόγευμα οι πιστοί στην Καβάλα, τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης της πρώτης Ελληνίδας και Ευρωπαίας χριστιανής, της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας που βάφτισε το 56 μ.Χ. ο απόστολος των Εθνών Παύλος στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού,κοντά στη φημισμένη αρχαία πόλη των Φιλίππων.


Στην Καβάλα ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Η πρώτη στάση του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας ήταν στη Νέα Καρβάλη όπου προσκύνησε τα ιερά λείψανα του προκατόχου του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που έφεραν πρόσφυγες από την Καππαδοκία.
Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη συγκίνησή του που όπως είπε εδώ στην Καβάλα συναντάει ένα κομμάτι της πατρίδας της Καππαδοκίας επισημαίνοντας ότι πάντα βρίσκεται στην καρδιά και τη μνήμη όλων.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμά όλους τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές για την εγκάρδια και ζεστή υποδοχή που του επεφύλαξαν και αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς της Καβάλας με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, «την πνευματική τροφό του γένους», όπως την χαρακτήρισε.
Τόνισε τις δυσκολίες που συνάντησε η Καβάλα στο διάβα της ιστορίας της, τους μαρτυρικούς αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοί της αλλά και στην ανάσταση που ήρθε στα χρόνια της δημιουργίας και της προόδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου