Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Κύριε Πρόεδρε, Ζάππειο 2 και στο κόμμα!

Το Ζάππειο 2 άνοιξε δρόμους. Η κοινωνία, ακούει πλέον τον Αντώνη Σαμαρά, με προσοχή. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είναι σαφές τοις πάσι ότι προβάλει πλέον ως η μοναδική αξιόπιστη λύση για την έξοδο από την κρίση, στην οποία οδηγήθηκε ο τόπος, λόγω του μνημονίου. Όμως, ηγείται ενός κομματικού μηχανισμού, που μπορεί να έχει αρετές, όμως, μετά τη βαριά ήττα του 2009, εμφανίζει συμπτώματα σήψης και κατάρρευσης.

Το μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ, πρέπει να φτάσει στην κοινωνία. Και για να γίνει αυτό, με την κατάσταση που επιθκρατεί σήμερα στα αριστεροκρατούμενα media της διαπλοκής, απαιτούνται δίαυλοι και καλοί αγωγοί. Με λίγα λόγια, οι κομματικές οργανώσεις πρέπει να αναζωογονηθούν. Και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα. Είναι φανερό, ότι ο εκδημοκρατισμός της διαδικασίας και η προσφυγή στα μέλη για την εκλογή των συμβουλίων των ΝΟΔΕ, μπορεί να ήταν πρωτοποριακή και απαραίτητη, δεν έφερε όμως την άνθηση. Η δε εικόνα που παρουσιάζουν οι οργανώσεις, λειτουργεί ως τροχοπέδη στο να αποκτήσει η παράταξη την απαραίτητη δυναμική στην εθνική επικράτεια για να επιστρέψει στην εξουσία.

Η ηγεσία της ΝΔ οφείλει να αξιολογήσει την πορεία του κομματικού μηχανισμού και να ανακατέψει την τράπουλα. Πολλοί στη Συγγρού, δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της βάσης, αλλά και της ηγεσίας του κόμματος. Δεν είναι team players. Επισημαίνουμε: όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, αρκεί να τοποθετηθούν στο σωστό πόστο, να «κινητροποιούνται» συνεχώς και να αξιολογούνται. Και φυσικά, να μη θέλουν να φανούν χρήσιμοι μόνο στους εαυτούς τους. Όσοι λειτουργούν έτσι, δεν έχουν θέση στα παραταξιακά μετερίζια.

Ελπίζουμε στην ευθυκρισία του Προέδρου και αναμένουμε πρωτοβουλίες, για την εμπέδωση της εσωκομματικής αξιοκρατίας και την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται. Επίσης: καλό θα ήταν να δούμε και μερικά νέα πρόσωπα και να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Χρειαζόμαστε τον ενθουσιασμό και την ορμή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου