Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ψάχνουν νομικό γραφείο για το Μνημόνιο – 2


Τόσο καιρό μας έλεγαν ότι πάμε καλά και όλα είναι υπό έλεγχο, αλλά όλα ήταν ψέματα. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έλεγε ότι το Μνημόνιο είναι καλό και δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο, έκανε διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο και για την υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό το υπουργείο Οικονομικών αναζητά μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο εξωτερικό το οποίο θα αναλάβει το ρόλο νομικού παραστάτη της Ελλάδας στη νέα σύμβαση που θα υπογραφεί με την τρόικα. Η δικηγορική εταιρεία θα πρέπει να γνωρίζει από αυτά τα θέματα και είναι ουσιαστικά υποχρεωτικό να υπάρχει διότι, όπως και στην πρώτη σύμβαση έτσι και σ’ αυτή που θα υπογραφεί, η Ελλάδα δεσμεύεται με τη νομοθεσία των ξένων, όχι της ίδιας προκειμένου να μη μπορεί να εγείρει αξιώσεις από την τρόικα.
Η ουσία είναι ότι η αναζήτηση δικηγόρου για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την είδηση ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, κι έχει συζητήσει ήδη να πάει σε νέο δάνειο με την υπογραφή του Μνημονίου 2. Αυτό είναι σίγουρο και πλέον η διαπραγμάτευση γίνεται για τα ανταλλάγματα. Στο Γιουρογκρούπ μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ασκούνταν ισχυρές πιέσεις στον Γ. Παπακωνσταντίνου να συναινέσει η Ελλάδα σε ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων. Από απολύσεις σε ΔΕΚΟ που θα κλείσουν μέχρι ξεπούλημα περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου