Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Υποσχέσεις ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων



Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και με το χιλιοειπωμένο επιχείρημα ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων παραμένει ανοιχτό, ολοκληρώθηκε χθες η επεξεργασία του θέματος από τις επιτροπές Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με τους υπουργούς να αποφεύγουν επιμελώς να μπουν σε λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας τόνισε ότι το ζήτημα παρουσιάζει ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, αλλά η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να χειριστεί το θέμα με τον
τρόπο που θα κρίνει τον καταλληλότερο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος συγκεκριμένα στοιχεία για απαιτήσεις της Ελλάδας και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις της.

Απαντώντας σε όλα αυτά, η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου είπε ότι είναι σεβαστά όλα όσα υποστηρίζουν οι υπουργοί, πρόσθεσε όμως ότι είναι προφανές ότι υπάρχει διαχρονική αμέλεια από όλες τις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου