Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τους συντελεστές δόμησης στα νησιά



Ενδοπασοκικός πόλεμος με αφορμή διάταξη που αλλάζει τους συντελεστές δόμησης για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις στα νησιά ξέσπασε στη Βουλή.

Πρόκειται για το άρθρο 148, το οποίο ενέταξαν στο νομοσχέδιο για τα ταξί οι Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Νικητιάδης και με βάση το οποίο σε νησιά με επιφάνεια 70-200 τ.χλμ. η διατιθέμενη έκταση για την ανάπτυξη των οργανωμένων τουριστικών εγκαταστάσεων θα μπορεί να φτάνει το 1% της επιφάνειάς τους, την ώρα που στο Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό το αντίστοιχο ποσοστό είναι από 0,15% έως 0,2% και αφορά νησιά με έκταση 90 τ.χλμ. και πάνω.

«Διαφωνούμε κάθετα με το άρθρο 148, έτσι όπως διατυπώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου
Μεταφορών. Είναι πλήρως αντίθετο με τη δική μας φιλοσοφία, έτσι όπως εκφράζεται με αυτό το νομοσχέδιο, και πιστεύω ότι ο κ. Βορίδης θα παρέμβει και θα το αποσύρει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, «αδειάζοντας» την πολιτική ηγεσία του υπ. Πολιτισμού καιΤουρισμού.

Και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ πάντως Κ. Καρτάλης ζήτησε απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, λέγοντας ότι «την ίδια στιγμή που το υπουργείο Περιβάλλοντος δρομολογεί μια σωστή λύση για τα τουριστικά συγκροτήματα και είναι σε διαβούλευση, το υπουργείο Τουρισμού έρχεται και ανατρέπει πλήρως το καθεστώς αυτό που ισχύει για τις οργανωμένες τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό δείχνει μια νομοθετική απόκλιση μεταξύ της ίδιας της κυβέρνησης». Εξελίξεις πάντως αναμένονται σήμερα, κατά τη β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου