Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Κούρεμα» των κόκκινων δανείων έτοιμος να ανακοινώσει ο Σαμαράς

Το «κούρεμα» των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και ιδιωτών είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Η κίνηση αυτή του προέδρου της Ν.Δ. θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρά χαρτιά του στην προεκλογική εκστρατεία. Και αυτό γιατί το θέμα των κόκκινων δανείων απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, επιχειρηματίες, αλλά και οικογένειες, που απειλούνται να χάσουν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που κατάφεραν να αποκτήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι τραγική, μια και έως τις 31/12/2011 τα δάνεια που ήταν στο κόκκινο καταγράφονταν ως εξής:

Στεγαστικά δάνεια: 11 δισ. (14% των δανείων).
Καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες: 9 δισ. (25% των δανείων).
Επιχειρηματικά δάνεια: 14 δισ. (11,5% των δανείων).

Την πρόταση του κ. Σαμαρά για το «κούρεμα» των δανείων είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» στις 9 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών στα γραφεία του κόμματος.

Την πρόταση σκέφτεται να την παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς τις ερχόμενες ημέρες και θα είναι ολοκληρωμένη, μια και την έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. μαζί με τεχνοκράτες εξειδικευμένους στον τομέα των δανείων.

Χθες το πρώτο κύμα των «γαλάζιων» βουλευτών βγήκε και μίλησε σε σειρά εκδηλώσεων σε Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και στην Περιφέρεια Αττικής. Ανάμεσα σε αυτούς που μετείχαν ήταν οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Φαήλος Κρανιδιώτης, Τάνια Ιακωβίδου, Γιάννης Ανδριανός, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Βερναδάκης, Φωτεινή Πιπιλή, Προκόπης Παυλόπουλος, Ευγενία Σπέντζα Τσουμάνη, Κώστας Τασούλας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θανάσης Γιαννόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Νότης Μηταράκης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Παπαθανασίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μενέλαος Δασκαλάκης, Βαγγέλης Αντώναρος, Στέφανος Αγιάσογλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Μουσουρούλης, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Δαβάκης, Μανώλης Αγγελάκας, Σοφία Λουκέρη, Νίκος Καντερές, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Κατσαφάδος, Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, Αννα Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου