Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η... ευαίσθητη Φώφη υπερασπίζεται με πάθος το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα



Ακόμα και τα πιο αντιλαϊκά χαράτσια υπερασπίζονται στην Ιπποκράτους, προκειμένου να μην μπουν στον κόπο να αναζητήσουν εναλλακτικές πολιτικές. Κατά της κατάργησης του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τάχθηκε χθες η Φώφη Γεννηματά, επιτιθέμενη στη Ν.Δ. Το «γάντι» σήκωσε ο Γ. Βρούτσης, που παρέπεμψε την κυρία Γεννηματά να ρωτήσει τον Ευ. Βενιζέλο για να μάθει ότι εκείνος ήταν που απέκλειε να μπει το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, αργότερα έλεγε ότι θα ήταν προσωρινό και τέλος το έκανε μόνιμο. «Αν ''διάβαζε'' ή ''άκουγε'' τις προτάσεις τη Ν.Δ., θα καταλάβαινε γιατί με την εφαρμογή τους τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αν ρωτούσε τους πολίτες θα καταλάβαινε τις τεράστιες ευθύνες του κόμματός της για όσα περνά ο τόπος», συνέχισε.

Υπερασπιζόμενη το χαράτσι ως «μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το
κόμμα της Ν.Δ. Μνημονίου με τους εταίρους μας», η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε τα έσοδα που προβλέπει ως «απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος». Της... ξέφυγε όμως ότι η κατάργησή του σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει ισοδύναμο μέτρο που θα αποφέρει δύο δισ. ευρώ έσοδα. Το παρουσίασε δε, περίπου ως σωτηρία για τη χώρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι εξαιτίας του η χώρα δεν χρεοκόπησε και οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν.

Εν τω μεταξύ, επανεμφανίστηκε αίφνης ο βασικός σχολιασμός της Ιπποκράτους, που πέραν της υπεράσπισης του χαρατσιού επανέφερε την υπόθεση των προσλήψεων στα ΕΛ.ΤΑ., σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. καταγγέλλει τάχα τον εαυτό της. Ελλείψει επιχειρημάτων, δε, προσέφυγε σε χαρακτηρισμούς περί «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης και συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» για να καταλήξει εκ νέου στο πάγιο ερώτημα «τι απέγινε η επαναδιαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου