Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Προς «εκεχειρία» με τους πρυτάνεις



Ενα βήμα πίσω κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στον νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στη διάταξη που αφορά τα Συμβούλια Διοίκησης προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή των μελών που θα συμμετάσχουν σε αυτά. Με συναινετική διάθεση ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσαν τη συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από πέντε πρυτάνεις και δύο στελέχη του υπουργείου. Η ομάδα αυτή θα πρέπει να επεξεργαστεί και να υποβάλει έως τις 15 Μαΐου προτάσεις για την εφαρμογή και όχι την αλλαγή του νόμου, όπως ξεκαθάρισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον προταθεί κάτι τέτοιο να μετατεθούν οι εκλογές των Συμβουλίων Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση της θητείας των
πρυτάνεων, το 2014. Προειδοποίησε, ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς τις διοικήσεις των ιδρυμάτων ότι αν δεν καταλήξουν στον τρόπο εφαρμογής του νόμου θα μεταφέρει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών από τις Οργανωτικές Επιτροπές στις πρυτανικές αρχές. Παράλληλα ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι μόνο γι' αυτή τη χρονιά δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος στο συγκεκριμένο θέμα και η αρμοδιότητα έγκρισης των προϋπολογισμών των ΑΕΙ και ΤΕΙ παραμένει στις Συγκλήτους και στα Συμβούλια, αντιστοίχως· και αυτό για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, το οποίο περνάει πλέον στην ευθύνη της επόμενης κυβέρνησης για να το φέρει προς ψήφιση, και διευκρίνισε ότι δεν θα εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό το 2014, όπως είχε ανακοινωθεί. Οσον αφορά την τροπολογία που προωθούσε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές υποψηφίων που προέρχονται από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, και η οποία «κόπηκε» μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης στο οποίο είχε συμπεριληφθεί, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτή θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τα ταξί του υπουργείου Μεταφορών.


Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου