Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Προεκλογική επιχείρηση η... σκούπα του Χρυσοχοΐδη!



Δυνατά στην... προεκλογική εκστρατεία φαίνεται ότι μπήκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προαναγγέλλει και προετοιμάζει μαζικές επιχειρήσεις «σκούπα» για τη σύλληψη όλων των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι προς το παρόν χώροι για να κρατούνται όσοι συλληφθούν δεν υπάρχουν, και αυτό γιατί τα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι πιο γεμάτα και από... ένα ξεχειλισμένο ποτήρι. Λύση όμως υπάρχει, γι' αυτό και ήρθε διά στόματος του υφυπουργού Μανώλη Οθωνα, ο οποίος προανήγγειλε χθες ότι το πρώτο κέντρο κράτησης θα είναι έτοιμο σε 30 έως 45 ημέρες. Ολως τυχαίως η συγκεκριμένη διορία συμπίπτει με την ημερομηνία των εκλογών, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που στην Κατεχάκη επιχειρούν να λύσουν ένα από τα πιο καυτά θέματα της Αθήνας με βάση τις δημοσκοπήσεις!

Χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου είχε πολύωρη σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι επικείμενες επιχειρήσεις «σκούπα»,
που όμως, όπως έγινε απόλυτα σαφές από την πλευρά των επιτελών, δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να είναι έτοιμα τα κέντρα κράτησης των λαθρομεταναστών, και αυτό γιατί στα κρατητήρια δεν υπάρχει χώρος ούτε... όρθιους να κρατήσουν όσους θα συλληφθούν. Ετσι προκρίθηκε μια μέση λύση ώσπου να ετοιμαστούν τα 30 κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα· αυτή είναι να γίνονται συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις, που βασικό στόχο θα έχουν να δει ο πολίτης ότι η ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε στον δρόμο (ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την ένταξη 1.000 ακόμη αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ μέσα στο ερχόμενο δεκαήμερο) αλλά και να αναγκάσουν τους παράνομους μετανάστες να επισπεύσουν από μόνοι τους την επιστροφή στις πατρίδες τους μέσω των εθελοντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που «τρέχουν» στο υπουργείο και στα οποία ήδη παρατηρείται μεγάλη συμμετοχή.

Μια πρώτη γεύση τού τι θα ακολουθήσει, πάντως, δόθηκε χθες, κατά τη διάρκεια μαζικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, που περιλάμβαναν από εφόδους σε διαμερίσματα τα οποία νοικιάζονται σε μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών ως και τη δημιουργία ασφυκτικού αστυνομικού κλοιού γύρω από τη Νομική, το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ με στόχο το παρεμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου