Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ηγετική ομάδα «κηπουρών» με... δέκα πρωτοκλασάτους!



Τους δικούς του «κηπουρούς» ορίζει τώρα ο Ευ. Βενιζέλος, λίγες μέρες μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αφού φρόντισε -χωρίς ιδιαίτερο τακτ- να απομακρύνει τους «κηπουρούς» του Γ. Παπανδρέου.

Χθες, λίγο μετά την επίσημη πρώτη της πολυπληθούς Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, όπου απηύθυνε απλώς μια πανηγυρική ομιλία προτού αναχωρήσει για την Κύπρο, κράτησε στην Ιπποκράτους 10 πρωτοκλασάτους για να συζητήσει μαζί τους τον σχεδιασμό στο εξής, τον συντονισμό με το κυβερνητικό έργο, τα θέματα επικαιρότητας, οικονομίας, ΑΕΙ (μετά το μπάχαλο με τον Γ. Μπαμπινιώτη) και την προεκλογική τακτική του κόμματος. Το γεγονός ότι ολοκληρώνοντας τους ζήτησε να τα... ξαναπούν την επόμενη
εβδομάδα, συνιστά το πρώτο βήμα συγκρότησης «ηγετικής ομάδας», με τη συμμετοχή των Αν. Λοβέρδου, Δ. Ρέππα, Κ. Σκανδαλίδη, Αννας Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Μ. Παπαϊωάννου, Χρ. Πρωτόπαππα, Π. Ευθυμίου, Φώφης Γεννηματά, Μ. Ανδρουλάκη και ενός ακόμα που επισήμανε ότι έλειπε, με υπουργούς να εκτιμούν αργότερα ότι μιλούσε για τον Χρ. Παπουτσή, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ. Στην «κλειστή σύσκεψη», πέραν της κυρίας Διαμαντοπούλου, που έθεσε θέμα μη αλλαγής του νόμου για τα ΑΕΙ, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε «να πούμε την αλήθεια στον λαό, ότι έχουμε να ψηφίσουμε δύσκολα μέτρα», ενώ για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του μίλησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και για την οικονομία ενημέρωσε ο κ. Βενιζέλος. Ολοι επέμειναν στην ανάγκη να πουν την αλήθεια για τις υποχρεώσεις της χώρας, αφού, έχοντας διαχειριστεί την κατάσταση τους τελευταίους μήνες, είναι σε θέση να ξέρουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Εξέτασαν τα δημοσκοπικά ευρήματα και επέμειναν στον συντονισμό κυβερνητικού έργου με τον κομματικό λόγο.

Την επόμενη εβδομάδα, με πρόσχημα μία συζήτηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα συζητήσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, προτού τα εγκρίνει το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ εγκύκλιο για τη Συγκρότηση Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα απέστειλε στις κομματικές οργανώσεις ο Μ. Καρχιμάκης.

Νωρίτερα, σε μία ακόμα «κωλοτούμπα», ο Κ. Σκανδαλίδης είπε «ναι» σε μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ., με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προγραμματική σύγκλιση και πρόσωπο κοινής αποδοχής, αλλά όχι με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά. «Σταθερή κυβέρνηση, αποφασισμένη για μεγάλες αλλαγές» ζήτησε η Αννα Διαμαντοπούλου, επιμένοντας στην ανάγκη να προτείνονται ισοδύναμα για κάθε μέτρο προς κατάργηση.

Η ίδια θα ήθελε «προοδευτική συμμαχία» -και με την Κοινωνική Συμφωνία- με κοινής αποδοχής πρωθυπουργό. «Οι πολίτες θα αποφασίσουν» είπε, καλώντας τους να φέρουν, αν θέλουν, την Αριστερά, για να σταματήσει η ανέξοδη κριτική, ενώ κάλεσε τη ΔΗΜ.ΑΡ. να πάρει σαφή θέση. Την επίθεση στη Ν.Δ. συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την για ανεύθυνη στάση, ενώ για «λαϊκισμό» που δεν βοηθάει μίλησε η Συλβάνα Ράπτη και ότι δεν ήταν εκείνος που έλεγε «λεφτά υπάρχουν» θύμισε ο Μ. Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου