Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ > "Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες"

Σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό ζήτημα, θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματος, χαρακτήρισε τη λαθρομετανάστευση ως "πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε" και προανήγγειλε ανακατάληψη των πόλεών μας.
"Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν" είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, τόνισε ότι "ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δώσει σοβαρή πληροφόρηση στις τοπικές κοινωνίες" και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες πριν πάει στην ΕΕ για να διαπραγματευτεί μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία μία πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος.
"Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι" πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.Δέσμευση για κατάργηση του τέλους ακινήτων
Ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει το χαράτσι στα ακίνητα και να το αντικαταστήσει με έναν ενιαίο φόρο.
"Στόχος μας είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προϋποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ".
Αναφερόμενος στα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο, απέκλεισε οριζόντιες περικοπές και πρόσθεσε ότι τα χρήματα που χρειάζονται θα βρεθούν από περικοπές στις σπατάλες του κράτους
Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει δεσμευθεί για μείωση των συντάξεων και η Νέα Δημοκρατία σε κάθε περίπτωση επεξεργάζεται ισοδύναμα μέτρα.
"Η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου