Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Παπακωνσταντίνου: «Η δημοκρατία θέλει να με κλείσει στη φυλακή!»



Λάδι βγάζει η «πράσινη» εξεταστική της Βουλής τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό «παρωδία» που της είχε αποδώσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και όσους έκαναν λόγο για προαποφασισμένο πόρισμα. Η εξεταστική ρίχνει σήμερα αυλαία με την κατάθεση του πορίσματος στον πρόεδρο της Βουλής, με το ΠΑΣΟΚ όμως να κλείνει τα μάτια στα αδιάσειστα στοιχεία και τις καταθέσεις-φωτιά υπηρεσιακών παραγόντων. Ετσι, αποφάσισε ότι όλα έγιναν καλώς από το ΠΑΣΟΚ, ότι το έλλειμμα του 2009 ούτε μαγειρεύτηκε ούτε φουσκώθηκε από τους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως προκλήθηκε ρήγμα όσον αφορά τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θέλησε να επιβάλει την άποψή του να καταλογιστούν ευθύνες στον πρώην
υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου ότι αυτός φταίει, επειδή έκρυβε στοιχεία του ελλείμματος, ωστόσο τα αστεία επιχειρήματα φαίνεται δεν έπεισαν ούτε σκληροπηρυνικούς πασόκους που μετέχουν στην επιτροπή. Ετσι, στο πόρισμα θα κατονομάζεται μεν ο Γιάννης Παπαθανασίου ως έχων ευθύνες για το ότι δεν πήρε μέτρα, μέχρι εκεί όμως και με πολύ αχνά γράμματα. Αντιθέτως, στο πόρισμα η πλευρά ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής επί Ν.Δ. Μ. Κοντοπυράκη.

Διαμετρικά αντίθετη είναι πάντως η πορισματική θέση του Θάνου Πλεύρη από τον ΛΑΟΣ, ο οποίος, όχι μόνο κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, αλλά αφήνει ανοιχτό παράθυρο να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση για να αποδειχθεί αν οι δυο τους έδρασαν με δόλο βάζοντας τη χώρα στο ΔΝΤ. «Τα στοιχεία για μια νέα εξεταστική υπάρχουν. Αν αποδειχτεί η υποψία ότι οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου εσκεμμένα δεν πήραν μέτρα, για να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο στις πολιτικές ευθύνες» θα λέει χαρακτηριστικά το πόρισμα του ΛΑΟΣ, καταλογίζοντας όμως και ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ., γιατί δεν προχώρησε στην εφαρμογή μέτρων για να ανακόψει την πορεία του ελλείμματος.

Σε γραμμή ΠΑΣΟΚ πάντως κινούνται και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που θα καταθέσουν πορισματική θέση. Κι αν για την Ελσα Παπαδημητρίου τα φιλοπασοκικά της αισθήματα είναι γνωστά ακόμα και από τη θητεία της στη Ν.Δ., αίσθηση προκάλεσε η θέση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, πλέον, Ηλία Θεοδωρίδη, ο οποίος στις αιτιάσεις του Θ. Πλεύρη κατά του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν προλάβαιναν να κάνουν και τίποτα, όταν ανέλαβαν την εξουσία.

Χθες, πάντως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», αποδεικνύοντας τον τρόμο που τον έχει κυριεύσει από τις συνεχείς αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» εις βάρος του, καθώς κατάλαβε ότι η «καταπράσινη» εξεταστική δεν μπόρεσε να τις κουκουλώσει. Ανέφερε ονομαστικά την εφημερίδα μας, δηλώνοντας μάλιστα ενοχλημένος γιατί η «δ» «τόλμησε» να κρατάει ψηλά το θέμα επί τόσες ημέρες.


Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου