Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

EE: Πρόβλημα, το αναθεωρημένο επί τα χείρω έλλειμμα της Ισπανίας - Πάνω από 8,5% το 2011


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι "δεν είναι προς το παρόν έτοιμη να κάνει διαβουλεύσεις για το δημόσιο έλλειμμα της Ισπανίας", κάτι που θα επέτρεπε στη Μαδρίτη -την ώρα που η ισπανική οικονομία είναι σε ύφεση- να αποφύγει άμεσα τη λήψη περαιτέρω μέτρων οικονομικής λιτότητας.

    Αργά χθες Δευτέρα η δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι οι προκάτοχη των Σοσιαλιστών κληροδότησε δημόσιο έλλειμμα ανώτερο του 8,5% το 2011, πάνω από το 2,5% που είχε συμφωνηθεί για το περασμένο έτος με τις Βρυξέλλες.

    Ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν περιορίστηκε σήμερα να δηλώσει μιλώντας σε ευρωβουλευτές ότι "η Μαδρίτη δεσμεύτηκε ήδη να παράσχει συμπληρωματικά στοιχεία στη διάρκεια των επομένων εβδομάδων του Μαρτίου".

    Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, αναφέρθηκε "σε πολύ σαφείς δεσμεύσεις της Ρώμης και της Μαδρίτης" για να καμφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα τους, ενώ πρόσθεσε ότι "για τα επιπλέον μέτρα στην ίδια κατεύθυνση θα προϋπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων όσων δεσμεύθηκαν να μειωθεί το έλλειμμα".

    "Οι χρηματαγορές μάς παρακολουθούν στενά", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Στην Ισπανία το ποσοστό ανεργίας φθάνει σήμερα το 23% του εργατικού δυναμικού.

    Φέτος, στο τέλος του έτους, η ισπανική κυβέρνηση στοχεύει σε έλλειμμα μόνον 4,4% του ΑΕΠ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου