Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Θα θέτουν στόχους και θα απολύουν!

Σούπερ Εφορία με ξένους υπαλλήλους, Γερμανούς, στήνεται ήδη από το υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «δημοκρατία» στις 27 Ιανουαρίου.

Η νέα δομή που ετοιμάζεται θα έχει «ειδικές εξουσίες» αναφορικά με τη λειτουργία του ελληνικού φορολογικού μηχανισμού. Θα έχει επιπρόσθετα συντονιστικό ρόλο και ως προς τον έλεγχο των εισοδημάτων και της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ότι στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Μεγάλων Επιχειρήσεων, που έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των 1.000 μεγαλύτερων
επιχειρήσεων στη χώρα, Γερμανός υπάλληλος της «Task Force» δίνει τις κατευθύνσεις για τον τρόπο λειτουργίας της, ασκεί δηλαδή διοίκηση.

Στο εξής οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες θα βρίσκονται πίσω από κάθε σχέδιο για νέους φορολογικούς ελέγχους, ενώ θα θέτουν συγκεκριμένους ελεγκτικούς στόχους προς το ελληνικό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να τους πιάσει. Σε διαφορετική περίπτωση τα διευθυντικά στελέχη των εφοριών θα κινδυνεύουν με απομάκρυνση από τη θέση τους, αφού δεν έπιασαν τους στόχους που τέθηκαν από τους Γερμανούς.

Ο κεντρικός συντονισμός της «Task Force» έστω και με διευρυμένη μορφή, θα παραμείνει στις Βρυξέλλες.

Από εκεί θα εκπονούνται τα σχέδια για τους ελέγχους που θα γίνονται στο εξής στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, δηλαδή σε οικόπεδα, σπίτια, διαμερίσματα και γραφεία.


Βασίλης Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου