Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αμετανόητος ο Πάγκαλος για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας



Προκλητικός ως συνήθως εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο οποίος όχι μόνο δεν προσπάθησε να ανασκευάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι στο πλαίσιο του φεντεραλισμού είναι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, αλλά υπερθεμάτισε και με επιτιμητικό ύφος απέναντι στους επικριτές του, και τόνισε: «Καλά τώρα ανακαλύψαμε ότι έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία. Τόσα χρόνια ασκούμε Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία δεν μας έχει αφήσει ίχνος κυριαρχίας».

Ολα άρχισαν χθες, όταν κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του Γ. Καρατζαφέρη για τα ενεργειακά,
ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Πάγκαλο για τις δηλώσεις του στον γαλλικό ραδιοσταθμό, υπενθυμίζοντάς του τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», που έλεγε κάποτε: «Πόσο νερό έχει τρέξει στην κοίτη του ποταμού Ιλισού από τότε που εσείς φωνάζατε “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και τώρα εμφανίζεστε υπέρμαχος της απόλυτης ενοποίησης της Ε.Ε. Να γίνουμε δηλαδή εμείς κάτι σαν τη Λουιζιάνα με την πλούσια Γερμανία που θα είναι σαν την Καλιφόρνια. Αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της πολιτικής φαντασίας» είπε ο κ. Καρατζαφέρης

Από εκεί και μετά άρχισε το σόου του αντιπροέδρου. Ο κ. Πάγκαλος τα έβαλε αρχικά με έναν άνεργο δημοσιογράφο, ο οποίος ανακάλυψε την είδηση, την αναπαρήγαγε στο Διαδίκτυο και από εκεί την πήραν τα μπλογκ και όλοι οι υπόλοιποι. Και στη συνέχεια επιτέθηκε σε όσους τον κριτικάρουν.

Αμέσως μετά πάντως και θέλοντας να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις, ο κ. Πάγκαλος πιάστηκε από την αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη ότι ο κ. Ρέσλερ προσέβαλε χυδαιότατα τον κ. Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την ανάπτυξη και υπερασπίστηκε τα πάτρια! «Μου ζήτησε ο κ. Ρέσλερ να συναντηθούμε για λόγους κοινωνικούς, αλλά αρνήθηκα, αν και είμαι κοινωνικός. Δεν τον θεωρώ καλή παρέα. Καλά θα κάνει να βρει άλλους τρόπους ο κ. Ρέσλερ για να αποκτήσει ψήφους και επιρροή στον γερμανικό λαό, αντί να καλλιεργεί μύθους. Η δημαγωγία και η ψηφοθηρία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο» είπε.


Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου