Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανένδοτος Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης



Να κόψει μαχαίρι τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με κάθε τρόπο η Ν.Δ. Την Κυριακή, μάλιστα, το θέμα ανέβασε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος φέρεται οργισμένος -όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία»- με τα σενάρια που διακινούν τα συμφέροντα και στόχο έχουν να πλήξουν τη Ν.Δ.

Τον ίδιο στόχο είχαν και οι δηλώσεις που έκαναν τόσο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλας όσο και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Σαμαράς στη δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και
συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει κι εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα. Το δικό μας κάλεσμα-προσκλητήριο σε όλους, για ενότητα στην εθνική προσπάθεια, είναι να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στο Μνημόνιο 2, υποστήριξε ότι «με αυτό το πρόγραμμα κερδίζουμε χρόνο και ανάσα. Χρόνο γιατί θα πληρώνεις μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος “κουρεύτηκε” και τα επιτόκια θα πέσουν. Εγώ ανάπτυξη ζητούσα και παλαιότερα, για το ίδιο μιλάω και τώρα».

Ο Κώστας Τασούλας, από τη μεριά του, επισήμανε ότι «ο τόπος δεν χρειάζεται συγκυβέρνηση» και ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον γκρεμό και ψάχνει παρέα. Αυτή την παρέα δεν θα του την προσφέρει η Ν.Δ.»

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έκανε αρκετή ζημιά στη χώρα. Στις επικείμενες εκλογές η Ν.Δ. θα διεκδικήσει πάση θυσία αυτοδυναμία». Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση, με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και όχι παζαρέματα, συμβιβασμούς και αλισβερίσια μεταξύ των κομμάτων».

Την ίδια ώρα στη Ν.Δ. έχουν το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή ψηφοφορία για τους εφαρμοστικούς νόμους. Οπως τόνιζαν από τη Συγγρού, το «ναι» θεωρείται αναγκαία, αλλά όχι και από μόνη της ικανή συνθήκη για επιστροφή στη Ν.Δ. των διαγραμμένων βουλευτών. Μάλιστα πρόσθεταν ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έτσι θα αντιμετωπιστεί από την ηγεσία του κόμματος.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου