Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τόμσεν και Μαζούχ «πληρώνουν» ακριβά την αλαζονεία τους



Προς διαζύγιο οδεύει η σχέση δύο μελών της τρόικας με την Ελλάδα. Μια σχέση που χαρακτηριζόταν επιεικώς προβληματική, κυρίως εξαιτίας της συμπεριφοράς των κ. Πολ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ, οδηγείται στο τέλος με την ολοκλήρωση του δεύτερου Μνημονίου, καθώς και οι δύο χρεώνονται, εκτός των άλλων, και την αποτυχία του προγράμματος.

Αν και ο κ. Τόμσεν έσπευσε να δικαιολογήσει την αποπομπή του ως... συνταξιοδότηση έπειτα από 30
χρόνια δουλειάς, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκάστηκαν να θέσουν το θέμα της συμπεριφοράς των κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Ματίας Μορς στα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τελικά, οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι (300.000 ευρώ) επικεφαλής της τρόικας φέρεται να βλέπουν την πόρτα εξόδου από την Ελλάδα. Και αν όχι και οι τρεις, οι δυο πρώτοι σίγουρα. Ο τελευταίος (Ματίας Μορς) θεωρείται το alter ego του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν και θεωρείται δύσκολο να... φαγωθεί αυτή τη στιγμή, αν και το σύστημα Βενιζέλου του χρεώνει τις διαρροές που έγιναν τον τελευταίο καιρό σε βάρος του.
Οι τροϊκανοί, που από την αρχή είχαν λογική «κατακτητή», όσο περνούσε ο καιρός ξέφευγαν όλο και περισσότερο από το πλαίσιο κι αυτής ακόμη της αποστολής τους και η συμπεριφορά τους ήταν σαν αφεντικού ούτε καν προς υπαλλήλους, αλλά σε σκλάβους.

Χαρακτηριστική ήταν η συμπεριφορά που επέδειξαν στις τελευταίες συναντήσεις και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε συναντήσεις που είχαν τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ήταν έντονα απαξιωτικοί. Τους μιλούσαν οι Ελληνες υπουργοί και αυτοί ήταν στον κόσμο τους ή στο σημειωματάριό τους, τσεκάροντας τις σωστές ή τις... λάθος απαντήσεις.

Μάλιστα, είχαν μπερδέψει τόσο τον ρόλο τους, εξαιτίας βέβαια και της δουλικής συμπεριφοράς πολλών κυβερνητικών, που έβγαζαν και... απαγορεύσεις εξόδου από τα υπουργεία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας...


Ν. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου