Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ξέσπασε εμφύλιος για τον υπ. Υγείας



Την πόρτα στα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, έκλεισε και επίσημα η Ν.Δ. χθες.

Οπως αποκαλύψαμε, η κίνηση του «εξαπτέρυγου» του Ευάγγελου Βενιζέλου Ανδρέα Λοβέρδου να ανακινήσει τέτοιο θέμα μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει στη Νέα Δημοκρατία στον δρόμο για τις εκλογές. Ετσι, χθες, με μια λακωνική δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: «Οσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα». Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, αφού αρχικά μίλησε για ομολογία εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ότι η Ν.Δ. θα είναι
πρώτο κόμμα στις εκλογές, πρόσθεσε: « Η Ν.Δ. έχει ως βασικό στόχο την εκλογική αυτοδυναμία. Αυτό μπορεί σήμερα να φαντάζει δύσκολο δημοσκοπικά, αλλά ενδέχεται πριν από τις εκλογές να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου οι πολίτες θα αναζητήσουν σταθερότητα και όχι αστάθεια».

Από τη μεριά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος όχι μόνο επιμένει στην άποψή του για συγκυβέρνηση, αλλά κατηγορεί όσους τον κριτικάρουν, όπως οι Χρήστος Παπουτσής και Απόστολος Κακλαμάνης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με διαρροή συνεργατών του, μισοκαλύπτει από τη μια τον Α. Λοβέρδο και τον μισοαδειάζει από την άλλη κατά την προσφιλή του τακτική.

Σύμφωνα με τη διαρροή που έγινε από βενιζελικό στρατόπεδο, «οι μεγάλες στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ -άρα και της δημοκρατικής παράταξης- και κυρίως οι απαντήσεις στα ερωτήματα πώς, από ποιον και προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα θα διατυπωθούν με πολύ μεγάλη σαφήνεια προεκλογικά, ως αποτέλεσμα μιας συλλογικής επεξεργασίας, η οποία θα γίνει αμέσως μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας» σημειώνουν οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών και προσθέτουν με νόημα: «Σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα είναι εθνικά υπεύθυνη, πολιτικά συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη και προοδευτική».

Ο υπουργός Προστασίας Χρήστος Παπουτσής επιτέθηκε στον κ. Λοβέρδο, κατηγορώντας τον για ηττοπάθεια και για λογικές συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «Είναι πολιτικά άστοχη κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία προτού φτάσουμε στις εκλογές και εκφραστεί δημοκρατικά ο λαός».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι ο κ. Λοβέρδος εκφράζει τον εαυτό του και μόνο και δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από το ΠΑΣΟΚ ή από άλλο κόμμα και να κάνει δηλώσεις για το μέλλον.

Ανταπαντώντας ο κ. Λοβέρδος υπερασπίστηκε την άποψή του, ισχυριζόμενος ότι «πρέπει όλοι να αφήσουμε τις μικροπολιτικές τακτικές και όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις».

Και οι δυο υπουργοί φρόντισαν να κοινοποιήσουν τις απόψεις τους, χρησιμοποιώντας τα λογότυπα των υπουργείων τους. Ενδεικτικό του πολιτικού τους ήθους...


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου