Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλια οργής για «πράσινους» βουλευτές



Του πήραν την μπουκιά από το στόμα... Αυτόν τον τρόπο επέλεξαν για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους πολίτες στη Νάουσα της Βέροιας, όταν είδαν τον Αγγελο Τόλκα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, να απολαμβάνει το γεύμα του σε κεντρική ταβέρνα της πόλης. Μόλις αντελήφθησαν την παρουσία του, έσπευσαν στο σημείο όπου δειπνούσε και αφού τον αποδοκίμασαν με συνθήματα αποφάσισαν να «τσιμπήσουν» κάτι από το πλουσιοπάροχο τραπέζι που είχε μπροστά του. Τελικά ο κ. Τόλκας κάλεσε την Αστυνομία, η οποία και τον συνόδευσε σπίτι του.

Σκούρα τα βρήκε και ο Χάρης Καστανίδης, διαγραμμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια
του ταξιδιού του προς τη Θεσσαλονίκη. Για κακή του τύχη, στην ίδια πτήση ταξίδευαν και δεκάδες Ελληνες γιατροί, οι οποίοι μετέβαιναν στη συμπρωτεύουσα για να μετάσχουν σε ένα ιατρικό συνέδριο. Ενας από τους γιατρούς απευθυνόμενος προς τον κ. Καστανίδη τού είπε: «Καλά, δεν ντρέπεστε να ταξιδεύετε ακόμα και σήμερα πρώτη θέση; Εγώ τη δική μου την πληρώνω από την τσέπη μου. Γιατί να πληρώνω και τη δική σας θέση και τα προνόμιά σας; Θα παθαίνατε τίποτα αν ταξιδεύατε σε οικονομική θέση;» Ο βουλευτής δεν απάντησε, ωστόσο, οι υπόλοιποι επιβάτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα επικροτώντας τον γιατρό.

Επίθεση με πατερίτσα δέχθηκε στις Φέρες Εβρου ο Γιώργος Ντόλιος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που παρακολουθούσε την παρέλαση. Ενας ηλικιωμένος τον προπηλάκισε και προσπάθησε «να του τις βρέξει» με την πατερίτσα του. Το συμβάν έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας, ενώ ο συνταξιούχος δεν συνελήφθη αφού δεν υπήρξε τραυματισμός.

Τα σκολιανά του άκουσε και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος είχε πάει για καφέ παρέα με ξενοδόχους σε καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Η καφετέρια βρισκόταν μόλις 50 μέτρα από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, που τελεί υπό κατάληψη, και πολύ γρήγορα ο βουλευτής έγινε αντιληπτός από τους πολίτες, που τον αποδοκίμασαν για την απόφασή του να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο. Τελικά ο κ. Πλακιωτάκης φυγαδεύτηκε με το βουλευτικό του όχημα διασχίζοντας τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.

Στόχος των καρναβαλιστών στην Κοζάνη, οι οποίοι «τον φίλεψαν» με γιαούρτια, έγινε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Εσωτερικών. Μέλη του γκρουπ «Λάκκος τ΄ Μάγγαν», που είχε ως θέμα το γιαούρτωμα των πολιτικών, δεν έχασαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πραγματικότητα αυτό στο οποίο είχαν μασκαρευτεί.


Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου